sunnuntai 31. heinäkuuta 2011

Nuggetit

Tämä resepti, tai itse asiassa aihe/aine itsessään, herättää paljon tunteita. Saattaa olla, että kaikki tämä liittyy siihen, kuinka jo pienenä sain hyvää grillattua kanaa kotona ja mummolassa. Sellaista kanaa olen löytänyt tästä kaupungista vain yhdestä paikasta. Hassua, miten grillauksessa käytettävät mausteet vaikuttavat niin paljon. Tai sitten on kyse luomummasta kanasta. Kuinkahan paljon luomukananliha maistuu erilaiselta kuin tehotuotettu?

Kananuggeteja olen hankkinut useimmiten kaupasta ja ne, no, menettelevät. Toisessa ääripäässä on yli kymmenen vuotta sitten nauttimani KFC-kana, rapeakuorinen, meheväsisältöinen nuggetti, jota vieläkin muistelen hartaudella. Valitettavasti edellämainittua pikaruokaketju löytyy ulkomailta (kauempaa kuin naapurimaamme), joten herkuttelut ovat jääneet huomattavan vähälle.

Mutta eipä hätää. Kyllä kotikeittiössäkin osataan. Oheinen resepti on kirjasta Broileriherkut - 50 herkullista broilerireseptiä. Tekemistähän tässä on, mutta tarvitaan vain hiukan esivalmisteluja, järjestelmällisyyttä ja ripeyttä. Juju tässä on kanan esikeittäminen, jolloin kanasta tulee pehmeää ja pinta puolestaa paistetaan rapeaksi pannulla.

Maissihiutalenuggetit
Neljälle

500 g broilerin rintafileetä
2 l maissihiutaleita
2 tl leivinjauhetta
suolaa ja pippuria
3 munaa
1 dl maissijauhoa
öljyä paistamiseen







Murskaa maissihiutaleet monitoimikoneessa tai perunasurvimella hienoksi yhdessä leivinjauheen, suolan ja pippurin kanssa. Vatkaa munien rakenne rikki kulhossa. Laita maissijauho erilliselle lautaselle. Paloittele broilerin rintafileet suupaloiksi.

Keitä broilerinpalat suolalla maustetussa vedessä 5-6 minuuttia. Kääntele ne sitten maissijauhossa, munassa ja lopuksi maissihiutaleissa.

Kuumenna reilu annos öljyä paistinpannussa tai kattilassa. Kypsennä broilerinpalat kullanruskeiksi. Älä ahda pannulle liian monta nuggettia kerrallaan. Valuta nuggetit paperin päällä.

Tarjoa kasvisten ja aiolin eli valkosipulimajoneesin kanssa.


*****
Kananuggeteista tuli kohtuullisen mehevät, rapeutta oli. Söimme näitä tuoreiden kasvisten kanssa ja lisäsimme ketsuppia ja majoneesia. Seuraavalla kerralla taidan laittaa näihin kuitenkin enemmän mausteita; suolaa laitoin liian vähän ja pippuri ei antanut tarpeeksi makua. Laitan tähän vielä vinkin toiseen samanlaiseen reseptiin, Pastanjauhantaa-blogiin: KFC-friteerattu kananfile.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti