sunnuntai 13. marraskuuta 2011

Hyvää isänpäivää!

Isänpäivää meillä vietetään melko perinteisesti: vanhempi lapsi on tehnyt lahjan ja kortin ja nuorempi, joka ei vielä ymmärrä päivän päälle, kiikuttaa sitten äidin ostaman lahjan aamupalapöytään. Sitten tehdään mitä kukin tykkää, yleisesti ottaen otetaan rennosti, eikä ole paineita. Nautitaan yhdessäolosta.

Lounaaksi toivottiin useammalta perheenjäseneltä nakkipizzaa ja sitä myös saatiin. Päivänsankari teki jälleen loistavaa pizzaa ja päiväkahvilla herkuteltiin kakulla ja sulkaapikkuleivillä. Tämän vuoden kakku oli valkosuklaajuustokakku, joka tehtiin jo edellisenä päivänä hyytymään pakkaseen. Valkosuklaa on perheenpään herkkua, joten käy tähän päivään hyvin. Kakun kanssa käy hyvin erilaiset marjat, jotka tällä kertaa jätettiin rauhaan ja kakku syötiin ilman edullisia terveysvaikutteita.



Valkosuklaajuustokakku 
Pohja:
8-10 Digestive-keksiä tms.
50 g voita

Täyte:
200 g valkosuklaata
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
2 munaa
2 dl kuohukermaa

Vuoraa irtopohjavuoka kahdella kelmulla, että reunatkin tulevat hyvin suojattua.
Sulata voi. Murskaa keksit (esimerkiksi keksit pussiin ja kaulimella) ja sekoita voin joukkoon. Painele seos lämpimänä vuoratun vuoan pohjalle. Laita jääkaappiin jähmettymään.

Sulata valkosuklaa. Sekoita kulhossa tuorejuusto sokereiden kanssa notkeaksi. Erota kananmunista keltuaiset ja valkuaiset. Lisää keltuaiset ja hieman jäähtynyt suklaa juustoseoksen joukkoon. 
Vaahdota valkuaiset vaahdoksi ja sekoita varovasti juustoseokseen.
Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita sekin juustoseokseen. Kaada täyte keksimurupohjan päälle ja laita pakkaseen yön ajaksi.
Ota huoneenlämpöön noin tunti ennen tarjoilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti