lauantai 31. joulukuuta 2011

Valkosuklaa-karpalokeksit

Nämä keksit ovat parhaat mitä olen ikinä tehnyt. Siis ikinä.

Löysin reseptin alunalkaen Delicious days-blogista, jossa resepti esiteltiin bloginpitäjän omana suosikkina ja miten keksireseptiä voi muutella oman maun mukaiseksi. Reseptin juju on siinä, että kekseihin käytettävä voi sulatetaan ja annetaan ruskistua. Tämä antaa kekseihin syvän, kinuskimaisen, lähes pähkinäisen maun. Muut ainekset voikin päättää itse: suklaata ja lempipähkinöitä, kaurahiutaleita ja rusinoita, tummaa suklaata ja ripaus sormisuolaa... Näihin kekseihin tuli valkosuklaata ja kuivattuja karpaloita.
Alkuperäisessä reseptissä kekseihin oli käytetty muscovado-sokeria, tuota raakaruokosokerista valmistettua, lähes lakritsinmakuista sokeria. Testasin ensimmäiseen keksisatsiin muscovadoa ja tällä kertaa käytin fariinisokeria. Mielestäni fariinisokeri käy vallan mainiosti, sillä maussa ei ole eroa, "wow-efekti" tulee ruskistetusta voista.

Varoituksen sana: myös taikina on todella hyvää, joten varo ettet jää koukkuun jo taikinaa vaivatessa...

Valkosuklaa-karpalokeksit
150 g voita
2 1/2 dl fariinisokeria
1/2 dl sokeria
1 muna
1 keltuainen
3 1/2 dl vehnäjauhoja
1/2 tl soodaa
150 g valkosuklaata
150 g kuivattuja karpaloita

Sulata voi kattilassa ja anna porista kohtuullisella lämmöllä välillä sekoittaen. Voin tulee ruskistua, muttei palaa. Ensin voi vaahtoaa, sitten vaahto laskeutuu ja voi kiehuu hiljalleen. Minulla voin keltainen väri muuttui lopussa aika nopeasti vaaleanruskeaksi, joten pidä silmällä väriä.
Anna voin jäähtyä puoli tuntia.

Lämmitä uuni 175 C asteeseen. Paloittele valkosuklaa.

Laita molemmat sokerit, muna ja keltuainen kulhoon ja vatkaa kolmen minuutin ajan, jolloin niistä pitäisi syntyä vaaleanruskea seos. Lisää jäähtynyt voi ja vatkaa vielä pari minuuttia.
Mittaa vehnäjauhot ja sooda mukaan ja sekoita. Lisää lopuksi paloiteltu valkosuklaa ja karpalot ja sekoita juuri ja juuri sekaisin.

Ota lusikalla kokkareita pellille ja paista keskimäärin 10 minuuttia.

4 kommenttia:

  1. Valkosuklaan ja karpalon yhdistäminen on aina mahtavaa =)

    VastaaPoista
  2. Ovat kyllä tosiaan hyvä yhdistelmä. Se vain yksinkertaisesti toimii.

    VastaaPoista
  3. Vielä tänäkin päivänä tämä vain on paras keskiohje!❤️ Takuuvarmat kehut kun tällä tekee, jos siis malttaa jättää taikinaa paistettavaksi eikä syö kaikkea raakana.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin on! Minäkin tein ihan vastikään ja lapset hyrisee tyytyväisenä!

      Poista