maanantai 24. marraskuuta 2014

Egg drop soup

Joka vanhoja muistelee sitä tikulla silmään - auts! Olen käynyt läpi omaa tunne- ja muutakin elämääni ja sen myllerryksen lomassa ei pahemmin koti eikä ruoanlaittokaan kiinnostanut - vakavaa! Nyt on hyvä ja niinpä myös kiinnostus muihin asioihin palautunut. Tunnemaratonin jälkeen tarvitsin jotain nk. lohturuokaa, mielellään jotain helppoa ja uutta.

Kaivelin pakastimesta itsetehtyä kanalientä, johon kiehuessa sotkin kananmunan ja päälle silppusin kevätsipulia. Eli lyhyesti egg drop soup. Ulkonäkö saattaa pettää, keitto on herkullista! Suosittelen satsaamaan laadukkaaseen kanaliemeen, eli tehkää ite!

Meikäläisen kanaliemessä aikoinaan porisi kananluita ja jämälihat, vettä, sipulia, valkosipulia, suolaa, sichuanpippuria sekä chilihiutaleita. Sitä en muista, oliko mukana porkkanaa tai selleriä, saattoi olla. Kiehuttele pari tuntia, siivilöi. Kun liemi on jäähtynyt kuori pinnalta rasva.


Egg drop soup
Yhdelle
3 dl kanalientä
kevätsipulia
1 kananmuna

Laita kanaliemi kiehumaan. Vatkaa kananmunan rakenne rikki. Kun liemi kiehuu, vähennä lämpöä niin että liemi poreilee juuri ja juuri. Valuta kananmuna hitaasti keiton joukkoon ja anna poreilla pari minuuttia. Silppua päälle kevätsipulia ja nauti heti.

Jos haluat, voit lisätä liemeen kiehumaan ensin haluamiasi mausteita, kuten kanelia, tähtianista, chiliä, soijakastiketta jne.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti