maanantai 2. helmikuuta 2015

Nieriää

Tästä piti tulla oikean valkoviinikastikkeen postaus. Ei tullut. Kastike nimittäin juoksettui, sillä en malttanut lisätä voita tipottain vaan päivällispaineessa (lue: kiireessä) aloittelin ruokalusikallisilla. Enkä varmaan vatkannut tarpeeksi reippaasti. Lykkään siis kastikkeen postausta seuraavaan kertaan kun kastike onnistuu. Hiontaa, hiontaa, ja sitä malttia.

Mutta itse kala onnistui hyvin. Nieriä eli rautu onkin uusi tuttavuus. Se on lohikala, joka on todella maukas. Liha on punertavaa ja jonkin verran rasvaista. Maustoin nieriän suolalla, sitruunapippurilla, tuoreella tillillä ja sitruunaviipaleilla. Viilsin kylkiin viillot ja laitoin niihinkin sitruunaviipaleiden puolikkaat. Tarvitsin kastikkeeseen kalan muhitusliemen, joten kaadoin pellille pari desiä valkoviiniä ja muutaman nokareen voita.

Nam!
Kokonainen nieriä uunissa
1,3 kg nieriä
suolaa,
sitruunapippuria
tuoretta tilliä
1 sitruuna
voita
2 dl valkoviiniä

Mausta kala sisältä suolalla, pippurilla ja tillillä. Viillä kalan kylkeen viillot ja laita niihin sitruunaviipaleiden puolikkaat. Loput sitruunaviipaleet voi laittaa kalan sisään. Laita muutama voinokare kalan sisään ja muutama kalan päälle. Kaada mukaan valkoviini. Paista uunissa 200 C asteessa puoli tuntia (ja meillä hautui sen jälkeen lähes puoli tuntia lisää 150 C asteessa).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti