keskiviikko 15. heinäkuuta 2015

Nigellan minestrone

Siis häh, enkö minä ole postannut tätä? Nigellan minestrone kuuluu luottoresepteihin. Se on yksi helpoista keitoista, jonka saa tehtyä ajoissa ja tarvittaessa isolle porukalle. Sen lisäksi tässä voi hifistellä vermutilla tai basilikalla, jos tuntee siihen tarvetta. Kaupassa tarjolla oli varhaiskaalia, joten käytin sitä. Ole vapaa käytämään jotain muuta lajiketta. Vihreitä papuja oli huonosti, joten jätin väliin, mutta herneitäkin voi heittää mukaan. Alkuperäisessä reseptissä mukaan tuli ruokalusikallinen vermuttia tai valkoviiniä, joten sitä voi laittaa maustamisvaiheessa mukaan jos haluaa. Siinä käytettiin myös basilikaöljyä, mutta meillä basilika oli mukana lähinnä esteettisistä syistä.
Tein tämän noin kaksinkertaisena ja siitä söi kymmenhenkinen porukka, joista osa lapsia, ja vielä jäi ylikin seuraavan päivän lounaalle. Lisänä oli panzanellaa.

Harvinainen aurinkoinen kesäpäivä

Nigellan minestrone
valkosipulia
1 purjo
1 kesäkurpitsa
225 g varhaiskaalia
(50 g vihreitä papuja)
1 litra vettä
2 kasvisliemikuutiota
100 g keittopastaa, kuivapastan jämiä tai muuta pastaa
(1 rkl kuivaa vermuttia)
suolaa ja mustapippuria
Parmesan-juustoa

Puhdista ja hienonna purjo. Leikkaa kesäkurpitsa pieniksi kuutioiksi. Hienonna kaali (ja pieni pavut).
Kuumenna isossa kattilassa öljyä ja paista purjoa ja kesäkurpitsaa viitisen minuuttia. Silppua mukaan valkosipulia ja hämmennä kasviksia. Lisää mukaan kaali (ja pavut) ja kiehuttele viitisen minuuttia.
Kaada mukaan vesi ja kasvisliemikuutiot. Kuumenna kiehuvaksi. Pienennä lämpöä ja anna kiehua lempeästi 20 minuuttia. Raasta lopuksi mukaan parmesania ja lisää käyttämäsi pasta. Kiehuttele vielä 10 minuuttia. Tarkista maku, lisää suolaa ja pippuria (ja vermutti).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti