sunnuntai 23. heinäkuuta 2023

Heidelbeerewähe (AU/NZ 2023)

 Sveitsiläisiä ruokia miettiessäni, olen ennenkin törmännyt Helvetic Kitchen-blogiin. Siellä on kiva kattaus alppimaan ruokia. Näyttää herkullisilta ja maistunee myös! 

Mulla olisi listalla tehdä myös Appenzeller-toastia, mutta työpäivän jälkeen ryytyneenä keräsin ensin starttia sohvalla ja rykäisin sitten piirakan. Tämä heidelbeere- eli mustikkapiirakan täyte tehdään maidosta ja kermasta, eli muistuttaa sinänsä hyvin suomalaista kermaviilitäytettä. 

Käytin pakasteesta otettuja mustikoita jotka sulatin ja pikaisesti valutin niistä ylimääräiset mehut ettei täytteestä tulisi liian vetinen, mutta huoli oli aiheeton; täyte hyytyi hyvin ja pohja oli kypsä. 

Perhe tykkäsi ja minä myös. Toimii, jatkoon!



 

Heidelbeerewähe 

Taikina:
3 dl jauhoja
2 rkl sokeria
Ripaus suolaa
100 g voita
1 dl kylmää vettä
Täyte:
500g mustikoita
2 kananmunaa
125 ml maitoa
125 ml kermaa
2 rkl sokeria
2 tl vaniljasokeria
(60 g pähkinöitä)
Päälle tomusokeria

Hiero voi yhteen kuivien aineiden kera. Lisää lopuksi kylmä vesi ja pyöräytä taikinaksi. Anna levätä kylmässä vähintään vartti - tunti on ideaali! 

Kauli taikina voideltuun piirakkavuokaan, n. 24-26 cm halkaisijaltaan. 

Laita uuni lämpiämään alalämmölle 200 C asteeseen. 

Sekoita täytteen munat, maito, kerma ja sokerit yhteen. Rouhi pähkinät ja ripottele ne pohjan päälle jos käytät niitä. Lisää mustikat.

Kaada päälle kermainen täyte ja paista uunin alatasolla 35-40 minuuttia tai kunnes täyte on hyytynyt. Anna jäähtyä.

Ripottele päälle tomusokeria maun mukaan. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti