tiistai 18. kesäkuuta 2024

Serradura (Euro 2024)

 No nyt on helppo jälkiruoka! Se vaatii ainoastaan muutaman tunnin viilennyksen jääkaapissa, eli sen voi tehdä vaikka aamulla päivällistä varten. 

Serradura eli sahanpuru. Ei kovin houkutteleva nimi ruoalle. Sitä nimi kuitenkin tarkoittaa. Kyseessä on portugalilainen jälkkäri, ja nimi viittaa hienoksi jauhettuhin kekseihin. 

Kekseinä käytetään yleensä jotain oikein peruskeksiä, kuten Marie-keksejä, mutta netissä näkee monenlaista versiota. Itse käytin Kultamuro-voikeksejä. 

Vanukkaana toimii kerma ja kondensoitu maito. Ei muuta, mikä on yksinkertaisuudessaan hyvä juttu. Tämän alkuperäisessä ohjeessa oli mausteeksi laitettu hieman vaniljasokeria ja päälle persikkakiille. Minä käytin kuitenkin aprikoosihilloa, koska sitä löytyi kaapista. En kuitenkaan saanut kiillettä levittäytymään tasaisesti, vaan päädyin tekemään keskelle hillosilmän. 

Jälkiruoka on hyvin makea, joten annokset voi pitää maltillisina. Hillosilmääkään ei välttämättä tarvita, vaan jälkiruoka on erinomainen ilmankin.

Portugalilainen jälkiruoka, serradura


Serradura

5-6:lle
2 dl vispikermaa
1/2 prk (150 g) makeutettua kondensoitua maitoa
1 tl vaniljasokeria
16 Kultamuro/Marie/tms peruskeksiä
1 dl aprikoosihilloa+1 tl vettä


Murskaa keksit hienoksi. 

Vatkaa kerma, vaniljasokeri ja kondensoitu maito vaahdoksi. 

Laita laseihin vuorotellen keksimurua ja vanukasta.

Sekoita vesi ja hillo tasaiseksi ja lämmitä mikroaaltouunissa alle minuutti jotta saat hillosta juoksevampaa. Lusikoi hillo päälle ja laita jääkaappiin muutamaksi tunniksi jähmettymään. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti