Joskus joutuu myös tarkistelemaan, että puhutaanko samasta asiasta. Esimerkiksi jos reseptiin tarvitaan Maggi-kuutio, onko kyseessä tavallinen Maggi jonka voi korvata lihaliemikuutiolla, vai kenties jokin erikois-Maggi, kuten afrikkalainen tai aasialainen paikallisversio.
Reseptejä pitää siis vertailla ja asioita selvittää ja silloin siinä oppii monenlaista uutta.
Sveitsiläiset ruokareseptit ovat tuottaneet enemmän mietintää. Mikä on tyypillistä sveitsiläistä? Uskon, että moni ruoka menee päällekäin esimerkiksi saksalaisen ja itävaltalaisen keittiön kanssa, ja ehkä se on omalta osaltaan sekoittanut päätä.
Pelastukseksi tulee jälleen kerran Cuisine Helvetica-blogi, jota olen aiemminkin käyttänyt. Sieltä valitsin kisakeittiöön Williamsin paahtoleivän. Kyseessä on lämmin voileipä, joka yhdistää juuston, pekonin ja päärynän. Voileivän nimi tulee yksinkertaisesti Williams-lajikkeen päärynästä,. Se on kypsänä mehukas ja pehmeä ja sitä käytetään säilöntään sillä se pitää hyvin muotonsa.
Minä käytin tällä kertaa säilykepäärynöitä, jolloin päärynänmaku oli hyvin mieto, suorastaan laimea. Mietinkin, olisiko oikeat, sokerivedessä pehmitetyt päärynät tuoneet leiville makeutta hieman enemmän. Pekoni oli Amerikan pekonia ja juustona käytin Gruyereä mikä oli erinomaisen maukas juusto tähän reseptiin!
Sveitsiläinen yhdistelmä juustoa, päärynää ja pekonia |
Toast Williams
Vaaleaa, hieman kuivahtanutta leipää
Voita voiteluun
Juustoa, kuten Gruyere, Raclette tai Appenzeller
Päärynää, esim. säilykepäärynää tai sokerivedessä haudutettua päärynää
Ohutta pekonia
Laita uuni lämpiämään 220 C asteeseen, grillivastus päälle.
Laita leipäviipaleet pellille leivinpaperin päälle. Voitele leivät voilla.
Kokoa leivät seuraavassa järjestyksessä: juusto, päärynää, pekonia.
Paista grillivastuksen alla 10-15 minuuttia kunnes juusto on sulanut ja pekoni kypsää.
On hyvää! |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti