lauantai 18. helmikuuta 2012

Valkosipulikeitto

Talveen kuuluu pulkkamäki ja kuuma keitto. Koska hernerokka tuli jo tehtyä, on nyt kokeilussa valkosipulikeitto. Keitto on sinänsä harhaanjohtava nimitys, sillä kyseessä on pikemminkin liemi kuin jähmeämpi keitto. Valkosipuli tapansa mukaan menettää kitkeryytensä paistettaessa ja eri sipuleiden kanssa muodostaa täyteläisen, lähes makean makumaailman.
Harkitsin suurustamista tai kerman lisäämistä, mutten vielä tohtinut - yksinkertaisuus voitti. Sen sijaan keitin erikseen soba-nuudeleita, jotka lisäsin liemen joukkoon, ja pakkasesta löytyi ruohosipulia, jotka heitin keiton koristeeksi.

Valkosipulikeitto
1 kokonainen valkosipuli
pieni pätkä purjoa
ainakin 1 sipuli
1 l vettä
2 liemikuutiota
timjamia
(suolaa, pippuria, persiljaa/ruohosipulia)

Irrota valkosipulin kynnet toisistaan, kuori ja viipaloi. Viipaloi purjo. Silppua sipuli.
Kuullota sipulia ja purjoa kattilassa ja lisää valkosipuliviipaleet muutaman minuutin kuluttua. Hauduttele sipulit pehmeäksi.
Lisää litra vettä ja kiehauta. Lisää haluamasi liemikuutiot ja keittele 20 minuuttia. Lisää lopussa timjami. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa tai pippuria sekä persiljaa tai ruohosipulia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti