Halusin kokeilla tätä reseptiä, sillä sinihomejuusto on suosikkijuustoja. Pelkäsin kuitenkin, että annoksesta tulee jotenkin raskas ja tunkkainen, kuten lämmitetylle homejuustolle tuppaa joskus käymään esim. pizzassa. Huoli oli turha, sillä ilmeisesti ripaus sokeria kevensi pastan ja tämä oli suorastaan raikasta! Ah! Sen lisäksi mainitsen, etten käyttänyt oikeaa gorgonzolaa sillä sitä ei kaupassa silloin ollut. Juustona oli Maatilan Parhaat sinijomejuustoa, joka oli miedompaa maultaan, mutta rakenne tiukan mureneva, ei kermainen tai vetelä.
Ou jeah! |
Fusilli con gorgonzola
Fusillia tai muuta haluamaasi pastaa
vähän sinihomejuustoa, mieluiten tietenkin gorgonzolaa
tilkka kermaa
rouhittua mustapippuria
sokeria
hieman tuoretta salviaa jos sattuu olemaan
Keitä pasta lähes kypsäksi. Valuta ja laita takaisin kattilaan. Murenna sinihomejuusto joukkoon, lisää kermaa ja mausta mustapippurilla ja ripauksella sokeria. Silppua myös salviaa mukaan.
Lämmitä miedolla lämmöllä, jotta ainekset tutustuvat toisiinsa. Pasta on valmis kun juusto on sulanut.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti