keskiviikko 7. heinäkuuta 2021

Kaszanka omenien ja sipulien kanssa (Euro 2020)

Puolalainen ruoka ei ole kovin tuttua minulle. Internetin syövereistä hakemalla saa kuitenkin kuvan, että puolalainen keittiö suosii ruokaisia keittoja sekä lihaa, vaikka nykyään taitaa suurimmista kaupungeista saada myös kasvisruokaa. Ruoka on konstailematonta ja hyvää.

Löysin tämän reseptin Polonist-sivustolta, jossa voi käydä kuolaamassa mielenkiintoisten ja hyvien puolalaisruokien perään. Kaszanka tai kishka on puolalainen verimakkara. Nimessä kasza tarkoittaa ryynejä, ja reseptissä voikin käyttää myös ryynimakkaraa. Ryynimakkara valikoitui meillekin. Reseptin kirjoittaja oli halunnut lisämaustetta piparjuuresta, mutta mielestäni kaszankaa voi makustella sinapin kanssa. Lisänä meillä oli salaattia.

Smacznego!

Kaszanka ja höysteet

Kaszanka omenien ja sipulien kanssa 

neljälle
4 ryynimakkaraa tai mustamakkaraa noin vastaava määrä
2 keskikokoista punasipulia
2-3 omenaa 
voita paistamiseen
hyppysellinen jeeraa,
kaksi hyppysellistä jauhettua kanelia 
kaksi hyppysellistä jauhettua fenkolia (tai fenkolinsiemeniä jotka jauhetaan morttelissa)
(2 rkl piparjuurta)

Laita uuni lämpiämään 200 C asteeseen.

Puolita punasipulit ja siivuta kauniiksi kaariksi. Pese omenat ja lohko ne. Omenoita ei tarvitse kuoria. 

Sulata rasva paistinpannulla ja paista siinä sipulit ja omenat pehmeämmiksi. Mausta ne jeeralla, kanelilla ja fenkolilla.

Ota uunivuoka (noin 20 x 30 cm) ja riippuen vuoan laadusta laita siihen leivinpaperi. Jos käytät piparjuurta, raasta sitä pohjalle. 

Laita puolet omenasipulisekoituksesta vuokaan. Leikkaa makkarat paksuiksi siivuiksi ja laita vuokaan. Lusikoi päälle loput omenasipulista. 

Peitä vuoka foliolla ja paista 20 minuuttia. Tarjoile heti. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti