lauantai 10. syyskuuta 2011

Muttar paneer

Tikka masalan lisäksi ruokapöydässä oli herneitä (muttar, mattar) juuston (paneer, panir) kanssa. Aikataulu ei antanut periksi tehdä paneer-juustoa itse maidosta ja sitruunamehusta, joten oli tyytyminen halloumi-juustoon. Käsittääkseni oikea paneer on kuin kotijuustoa, miedonmakuista, joten kotijuustokin on hyvä valinta.

Tämä ruoka oli suolaisen rajalla. Asiaan vaikutti kasvisliemi yhdistettynä halloumin suolaisuuteen. Halloumin kanssa olisi käynyt miedompikin liemi, mutta jos käyttää miedomman makuista juustoa, kasvisliemi on paikallaan. Niin tai näin, tämäkin oli oikein hyvää ja itse tykkäsin paistetusta juustosta kovasti. Varoituksen sana: juusto räiskyy pannulla!



Muttar paneer
8 hengelle
1 dl öljyä
200 g paneer-juustoa (tai halloumi, kotijuusto...)
1 sipuli
2 valkosipulin kynttä
2,5 cm tuoretta inkivääriä tai 1 tl tahnaa
ripaus suolaa
1 tl garam masalaa
1 tl kurkumaa
500 g pakasteherneitä
1 tl ketsuppia
250 ml kasvislientä

Kuutioi juusto. Hienonna valmiiksi sipuli ja valkosipuli ja raasta inkivääri.

Kuumenna öljy ja paista juusto parissa erässä kullankeltaiseksi. Juuston neste räiskyy, joten ole varovainen. Siirrä juustot talouspaperin päälle odottamaan.

Kaada öljy pois, mutta jätä pari ruokalusikallista pannuun ja lisää sipuli, valkosipuli ja inkivääri paistumaan. Lisää ripaus suolaa, niin sipulit eivät ruskistu. Anna paistua viitisen minuuttia.
Lisää garam masala ja kurkuma. Sekoita ja lisää jäiset herneet.

Tällä välin sekoita ketsuppi tai pyree kasvisliemeen ja kaada sitten liemi pannulle. Anna kiehua miedolla lämmöllä kannen alla vartin verran.

Lisää paistettu juusto lämpiämään herneiden joukkoon ja tarjoile.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti