tiistai 27. syyskuuta 2011

Appelsiini ja suklaakakku

Appelsiini ja suklaa yhdistettynä ei ole koskaan ollut minun juttu. En ole erityisemmin appelsiinijäätelönkään ystävä. Joskus aikanaan oli hieman hankalaa jäätelökioskilla, sillä "tiikerijäätelö" saattoi tarkoittaa joko toffeista makua (nam!) tai sitten appelsiinista makua (ei kiitos). On vaikea sanoa, mikä siinä tökkii. Ehkä kyseessä on vain puhdas makuasia ja pidän appelsiinista ihan vain hedelmänä. Toisaalta taas, appelsiini käy mielestäni loistavasti jogurttiin ja tuo mieleen pashan. Ja kolan kanssa (lasten pillimehumaku) yhdistelmä on mainio!

Lähdin siis hieman epäillen kokeilemaan tätä reseptiä. Ennakkoluuloja oli. Huoli oli kuitenkin turha, sillä maku on todella hyvä eikä kakku ole liian makea. Paistoajan kanssa täytyy olla tarkkana: oma kakkuni tuli hieman liian kypsäksi. Se pysyi kyllä suht mehevänä, mutta alkuperäisessä ohjeessa kakun keskiosa vajoaa, vähän kuin mutakakussa. Kypsyys kannattaa tarkistaa siis jo 35 minuutin kohdalla.

Tämä kakku tehdään pitkovuokaan.

Appelsiini-suklaakakku
150 g pehmeää voita
2 rkl siirappia
2 1/2 dl fariinisokeria
reilu 2 dl vehnäjauhoja
1/2 tl soodaa
3/4 dl kaakaota
2 munaa
1 appelsiinin raastettu kuori ja mehu

Laita uuni lämpiämään 175 C asteeseen. Vuoraa pitkovuoka leivinpaperilla.

Vatkaa pehmeä voi siirapin ja sokerin kanssa vaaleanruskeaksi.
Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää munien kanssa vuorotellen. Lisää appelsiinin kuori ja viimeiseksi mehu. Kaaviloi taikina vuokaan ja paista 35-40 minuuttia. Kakun kuuluu jäädä meheväksi ja "vajota" keskeltä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti