torstai 19. huhtikuuta 2012

Pikapasha

Pääsiäinen jatkuu: miksi sen pitäisi rajoittua vain pääsiäisviikonloppuun?
Meillä on perinteeksi muodostunut tehdä pikapashaa pääsiäisenä. Se on nopea verrattuna oikeaan pashaan, jota valutetaan muotissaan vuorokausi, mutta tämäkin paranee oltuaan kylmässä muutaman tunnin. Resepti muistuttaa hedelmärahkaa, mutta juttu on sitruunankuoressa, joka raastetaan mukaan: se tuo raikkautta ja keveyttä muuten hieman raskaaseen rahkaan.
Tällä kertaa liottelin rusinat hedelmämehussa; myös makea jälkiruokaviini kävisi tähän loistavasti.

Pikapasha
250 g rahkaa
2 dl kermaa
1/2 sitruunan raastettu kuori
1-2 rkl sitruunamehua
1 dl sokeria tai tomusokeria
1 tl vaniljasokeria

lisäksi
rusinoita (mehua tms. rusinoiden liotukseen), mantelirouhetta, hedelmiä tms.

Jos haluat liottaa rusinoita, laita ne mehustumaan haluamaasi nesteeseen.
Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita kaikki ainekset yhteen. Anna maustua jääkaapissa tarjoiluun saakka.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti