keskiviikko 2. toukokuuta 2012

Vuohenjuustosalaatti

Tupaantuliaisia vietettiin oikein urakalla. Valmistin salaattia, triflen, keksejä, mausteisia pähkinöitä ja ties mitä kolmellekymmenelle hengelle. Kaikki oli hyvää; seura, ruoka, tunnelma. Kiitos ystävät!

Salaisuus ison määrän valmistamisessa on huolellinen suunnittelu. Kuinka paljon, milloin valmistetaan, mihin laitetaan esille, sekä ainainen yllätysmomentti: pitää olla valmis joustamaan, jos asiat eivät suju suunnitelmien mukaan, myös ajallisesti. Näissä juhlissa aikataulu piti. Sen sijaan salaatin ohessa syötäväksi leiväksi suunnittelin aivan muuta, mutta oikaisin sitten kun cocktail-piirakat tulivat sopivasti tarjoukseen kaupassa. Se oli loistava veto, itse ainakin tykkäsin kovasti.

Huolellisen suunnittelun lisäksi minulla pätee motto: ruokaa pitää olla tarpeeksi. Siitä yleensä seuraa se, että juhlaherkkuja syödään sitten seuraavakin viikko. Mikäs sen mukavampaa, vaikka pientä narinaa kuului perheen nuorempien suusta kun rucolaa syötiin kolmatta päivää.

Tupariherkkuja

Vuohenjuustosalaatti
Paahdetut tomaatit:
500 g tomaatteja
oliiviöljyä
suolaa, sokeria, timjamia ja/tai oreganoa

Salaatti:
70 g salaattipinaattia
100 g keräsalaattia tms.
100 g rucolaa
200 g vuohenjuustoa
tuoretta minttua

Laita uuni lämpiämään 125 C asteeseen. Lohko tomaatit ja asettele ne uunipellille leivinpaperin päälle. Pirskottele päälle oliiviöljyä ja ripottele mausteet mukaan. Paahda uunissa tunti, puolitoista.

Huuhtele salaatit ja revi pienemmiksi. Asettele tarjoiluastiaan ensin salaatit, sitten tomaatit ja vuohenjuusto suupaloina. Kaada tomaateista jäänyt neste mukaan. Heitä silputtu minttu päälle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti