lauantai 21. kesäkuuta 2014

Argentiinalainen pihvi ja chimichurri (Rio 2014)

Oi jospa asuisi Argentiinassa! Jotenkin tuntuu, että mulle kävisi asado-meininki: grillattua lihaa ja kasviksia, hedelmiä tai jotain makeaa jälkiruoaksi. Suomen grillikausi on vähän lyhyenlainen ja sikäläinen grillauskulttuuri on paljon laajempi, onhan se olennainen osa argentiinalaista keittiötä.

Pihvin sijaa toimitti tässä paistista leikatut pihvit. Marinointiaika olisi saanut olla pidempi; nyt tuli makua vain hätäisesti, niinkuin joskus on tämä ruoanlaittokin, vähän hätäistä. Chimichurri toi pihvin makua hyvin esiin. Ensin epäilin, että tykkäänkö yrttiöljystä ollenkaan etenkin kun mulla on huonoja muistoja viinietikasta. Niin vaan oli sopivasti happoinen eikä jyrännyt.

Pallokentällä Argentiina jyräsi juuri Iranin. Tai ei oikeastaan jyrännyt, vaan kisa oli loistavaa peliä koko ajan. Olisin suonut voiton Iranille, mutta minkäs teet, taas oli Messi maalintekijänä. Ainoa maali tuli ihan loppumetreillä, joten olisi tarvittu pienoinen ihme tasapeliin.


Pihvit ja chimichurri
Naudan pihvejä; entrecote tms.
Marinadi:
suolaa ja mustapippuria
valkosipulin kynsiä
ruokaöljyä
fariinisokeria

Chimichurri
Iso nippu korianteria
nippu persiljaa
tuoretta oreganoa
2 valkosipulin kynttä
2 rkl valkoviinietikkaa
2/3 dl öljyä
½ tl suolaa 
½ tl mustapippuria

Pihvi: Suolaa ja pippuroi pihvi. Raasta valkosipulin kynnet. Sekoita yhteen öljy, sokeri ja valkosipuli ja kaada marinadin ainekset pihvin päälle. Anna marinoitua jääkaapissa vähintään kaksi tuntia.

Chimichurri: Laita korianteri, persilja, oregano ja valkosipuli tehosekoittimeen ja surrauta sekaisin. Lisää viinietikka ja koneen käydessä valuta joukkoon öljy. Hämmennä mukaan suola ja pippuri. Chimichurri säilyy jääkaapissa viikon.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti