perjantai 4. heinäkuuta 2014

Chilaquiles (Rio 2014)

Oi, tämäpä mukava löytö! Chilaquiles on lähinnä meksikolainen ruoka, mutta tunnetaan myös muualla Latinalaisessa Amerikassa. Se mainittiin myös hondurasilaisen keittiön yhteydessä, joten tämä saa edustaa pelikeittiössä Hondurasia.

Reseptissä on jälleen hyödynnetty kuivahtaneen leivän jämiä. Leipä tosin tässä yhteydessä tarkoittaa tortillalettuja, jotka paistetaan rapeiksi tai käytetään kananmunassa ja paistetaan sitten. Kukin tyylillään, minä kuivahdutin tortillat uunissa. Myös valmiit tortillasipsit ovat hyvä vaihtoehto.
Kana oli kaupan valmiiksipaistama, mutta salsakastikkeen tein itse. Resepti oli hyvä, sillä siitä löytyi tulisuutta, makeutta, suolaisuutta, hapanta. Kaikki tarvittava siis. Chilaquiles-reseptin voi tehdä vaikka chorizosta tai yhdistää siihen paistetun kananmunan; sitä mitä kaapista löytyy.

Hondurasista chilaquiles

Chilaquiles 
Salsakastike:
1 tlk ananasrenkaita + tölkin mehua
1/2 sipuli
1-2 valkosipulin kynttä
1 prk tomaattimurskaa
suolaa
sokeria
chilihiutaleita
oreganoa
(1 dl vettä)

1 pkt tortillalettuja/-sipsejä
paistettua kanaa
1 prk creme fraichea
feta-juustoa
avocadoa
punasipulia

Laita salsakastike tulemaan. Aja ananas, sipuli ja valkosipuli hienoksi sauvasekoittimella. Lisää tarvittaessa ananasmehua. Yhdistä ananas ja tomaattimurska kattilassa ja kiehauta. Lisää mausteet ja kiehuttele keskilämmöllä. Lisää tarvittaessa vettä.

Laita uuni lämpiämään 200 C asteeseen. Leikkaa tortillaletut kuuteen viipaleeseen. Laita pellille leivinpaperin päälle ja paahda uunissa, kunnes tortillapalat ovat saaneet ruskeaa väriä ja kuivahtaneet.

Tällä välin kuutioi avocado, hienonna punasipuli, paloittele kana sopiviksi suupaloiksi.
Kokoa annos: laita lautasen pohjalle tortillasiivuja ja lapa päälle salsakastiketta, kanaa, avocadoa, punasipulia, creme fraichea ja fetajuustoa. Tortillasiivut saavat imeä itseensä salsakastiketta, jotta pehmenevät.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti