maanantai 7. heinäkuuta 2014

Gaufres de Liege (Rio 2014)

Maistoin belgialaisia vohveleita keväällä, kun Coffee House alkoi niitä myydä. Rapsakoita, makeita... Ne vei kielen heti mennessään. Vieläköhän niitä saa? Eikun hei, niitähän voi tehdä itse!

Kahvilaherkkuja kotona

Gaufres de Liege - belgialaiset vohvelit
12 kpl
6 rkl maitoa
1/2 tl sokeria
2 tl kuivahiivaa
4 dl vehnäjauhoja
1 tl kanelia
2 tl vaniljasokeria
1/2 tl suolaa
1 kananmuna
1 kananmunan keltuainen
100 g voita
2 dl raesokeria

Ota voi lämpiämään. Lämmitä maito 42 C asteiseksi.
Sekoita sokeri ja kuivahiiva lämpimään maitoon. Sekoita kulhossa vehäjauho, kaneli, vaniljasokeri ja suola. Lisää jauhoseos maidon joukkoon, lisää myös kananmuna sekä keltuainen. Sekoita/vaivaa taikina tasaiseksi. Taikina on paksua. Peitä kulho ja anna kohota puoli tuntia lämpimässä.
Vaivaa huoneenlämpöinen voi ja raesokeri huolellisesti taikinan joukkoon. Jaa kahteentoista osaan ja pyörittele palloiksi. Litistä hieman.
Kuumenna vohvelirauta keskilämmölle/miedolle. Voitele pannu öljyllä ja aseta keskelle yksi taikinapallo. Paista, kunnes pinta on kultaisen ruskea.

Ripottele valmiin vohvelin päälle tomusokeria ja tarjoile heti.

PS. Taikinan sokeri paloi hienosti lainarautamme reunoihin. Kitchnissä vohveleihin oli käytetty "turbinado" sokeria raesokerin sijasta. Lähinnä sitä saattaisi olla demerara eli ruokokidesokeri; josko se ei aiheuttaisi niin sotkua...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti