Suklaapäällysteiset luumut ovat kova sana Puolassa. Se on perinteinen herkku ja sitä myydään tehdasvalmisteisena tuotteena. Näitä on kuitenkin todella helppo valmistaa kotonakin, joten tässä resepti. Suklaaluumuja löytyy myös Venäjältä ja Ukrainasta, jossa suklaaluumujen ohella myydään suklaaaprikooseja.
Puolalaiset suklaaluumut |
Sliska w czekoladzie eli suklaaluumut
24 kuivattua luumua
24 kokonaista mantelia
170 g suklaata
(pähkinärouhetta tms koristeeksi)
Laita pellille leivinpaperi valmiiksi. Rouhi tai paloittele suklaa ja sulata joko vesihauteessa tai varovasti mikrossa.
Paina manteli luumun sisään ja dippaa sulaan suklaaseen. Laita jähmettymään pellille. Koristele heti pähkinärouheell, ennenkuin suklaa jähmettyy.
Suklaaluumut säilyvät noin viikon verran ilmatiiviissä rasiassa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti