maanantai 25. kesäkuuta 2018

Toggenburger Zimtflade (Russia 2018)

Sveitsin annoksen keksiminen on ollut vaikeaa. Edellisten kisojen aikaan tein Caracia, mutten ollut kauhean  tyytyväinen siihen. Minusta ei edelleenkään ole kondiittoriksi. Lisäksi ongelma on edelleen olemassa: en tahdo tehdä mitään "keskieurooppalaista" keskivertoa.
Onneksi sitten löysin Toggenburgin kanelipiiraan.

Toggenburg sijaitsee Sveitsin koillisosassa, lähellä Liechtensteinin rajaa. Maisemat ovat kuin Sound of Musicista. Kesäisin on parikymmentä astetta lämmintä ja talvella se on talvinen ihmemaa, paljon alppirinteitä laskettelemiseen. Perinteisesti siellä on kasvatettu päärynäpuita ja niistä tehdystä tahnasta tehdään eräänlaista päärynäpiirasta, Schorzifladenia.

Minä tein zimtfladea eli kanelipiirasta. Siihen tuli hyvä maku, ei liian kanelinen. Paistoaikaa jouduin hieman pidentämään, sillä piiras ei meinannut hyytyä keskeltä ja tuntui jäävän vähän raa'aksi siltikin. Tämä siitä syystä, että Little Zurich Kitchen-blogissa, josta sen otin, ei ollut tarkkaa vuoan kokoa, joten jouduin arvaamaan. Käytin 28 cm piirakkavuokaa.

Kanelipiiras Toggenburgista

Toggenburger Zimtflade

1 kaupan valmis piirastaikina
2 1/2 dl sokeria
2 munaa
2 dl kuohukermaa
2 rkl jauhettua kanelia
1 tl jauhettua neilikkaa
2 1/4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
3 rkl aprikoosi- tai vadelmahilloa

Tarjoiluun kermavaahtoa

Laita uuni lämpiämään 180 C asteeseen.
Kauli piirastaikina sopivankokoiseksi vuokaan, reunoille myös. Pistele haarukalla pohja. Levitä hillo pohjalle.
Vatkaa sokeri ja munat kuohkeaksi. Sekoita joukkoon kerma ja mausteet. Lisää jauhot ja leivinjauhe.
Kaada taikina vuokaan ja paista 35-45 minuuttia. Jäähdytä.
Tarjoa kermavaahdon kera.

...ja sama mustavalkoisena


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti