keskiviikko 11. heinäkuuta 2018

Hawawshi (Russia 2018)

Hawawshia tai hawwaoshia voisi kutsua vaikka egyptiläiseksi hampurilaiseksi. Pitaleivät täytetään jauhelihaseoksella jossa on erilaisia mausteita ja kasviksia ja ne paistetaan uunissa kypsiksi. Rapean pinnan saa käyttämällä leivät vielä grillivastuksen alla, tai grillaamalla alusta asti.

Tein näitä iltaruoaksi kaksinkertaisen satsin ja hyvin ne upposivat. Maku oli oikein hyvä ja mikä parasta, lapsetkin tykkäsivät. Ohjeessa sanottiin että neljälle, mutta alussa laitoin liian pihisti täytettä ja näytti että alkaa jäämään yli. Saa siis kunnolla laittaa sitä täytettä väliin. Jos sinulla on aikaa, voit tehdä itse leipätaikinan, mutta kotiäitinä oikaisin ja käytin kaupan valmiita pitaleipiä.
Egyptiläinen hawawshi

Hawawshi
4:lle 
400 g jauhelihaa
4 pitaleipää
1 sipuli
1 paprika
1 tl suolaa
1 tl mustapippuria
ripaus chilijauhetta
1 tl jeeraa
1 tl paprikajauhetta
(1 tl sumakkia)
(1 chili hienonnettuna, jos haluat tulisempaa)

Hienonna sipuli, kuutioi paprika pieniksi kuutioiksi, samoin tomaatti.
Lämmitä uuni 200 C asteeseen.

Sekoita kaikki ainekset yhteen.

Avaa pitaleivät ja lusikoi täytettä tasaisesti kaikille leiville. Laita leivät kiinni ja voitele öljyllä. Kääri jokainen pita folioon ja laita uuniin puoleksi tunniksi.

Avaa nyytit. Jos leivät tuntuvat liian kosteilta, laita vielä viideksi minuutiksi uuniin ylätasolle folio auki tai grillaa niin että pitat rapeutuvat.

Tarjoile maustamattoman jogurtin ja salaatin kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti