sunnuntai 8. heinäkuuta 2018

Moqueca capixaba (Russia 2018)

Jälleen on ollut hienot kisat! On nähty laiskaa pallottelua ja kiihkeää peliä ja rankkareita! Niinkuin joku toimittajista totesi: juuri tätä on odotettu neljä vuotta! Ennakkosuosikkeja, tai paremminkin kaikki vanhat yleissuosikit ovat tippuneet: Argentiina, Saksa, Espanja ja Portugali. Italia ei edes päässyt kisoihin. Ja nyt Brasiliakin tippui!

Brasilian ruoista valikoin monista hyvistä resepteistä moquecan eli kalapadan. Tämä tulee capixaban alueelta eli Espirito Santosta ja on helppo tehdä: kaikki silputaan pataan ja kypsennetään puolisen tuntia. Ja mikä parasta, tämä on todella, todella herkullista; lapsetkin tykkäsivät!

Kalapata Pyhän Hengen kaupungista

Moqueca Capixaba
8:lle
noin 1 kg sekä vaalealihaista kalaa että lohta
2/3 dl limemehua
¼ tl chilihiutaleita
2 rkl valkosipulimurskaa tai kolme kynttä
2 tl suolaa
noin 400 g keskikokoisia tai isoja katkarapuja
8 isoa tomaattia
1 iso sipuli
1 vihreä paprika
1 keltainen paprika
(2 keittobanaania/plantaania, molemmat 8 palaksi)
1 iso kimppu korianteria
1 pieni kimppu persiljaa
2/3 dl oliiviöljyä
1 prk kookoskermaa

Kuivaa kalat, paloittele ja laita kulhoon. Yhdistä limemehu, chilihiutaleet, 1 rkl valkosipulimurskaa ja 1 ½ tl suolaa ja kaada kalojen päälle. Sekoita. Peitä ja laita jääkaappiin marinoitumaan puoleksi tunniksi. Lisää kuoritut katkaravut ja marinoi toiset puoli tuntia.

Kuutioi tomaatit kattilan tai laakean paistinpannun pohjalle. Silppua silpulit ja lisää loput valkosipulista. Kuutioi paprikat ja lisää ne sekä 1/2 tl suolaa. Lisää plantaanit ja päälle kala marinadin kera. Koeta laittaa kala yhdeksi kerrokseksi.

Silppua päälle korianteri ja persilja ja päällimmäiseksi katkaravut. Kaada päälle oliiviöljy ja kookoskerma.

Kiehauta pata ja anna hautua miedolla lämmöllä 20 minuuttia, että kala juuri ja juuri kypsyy.

Tarjoa riisin kera tai suomalaisittain keitettyjen perunoiden kanssa. 




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti