perjantai 6. heinäkuuta 2018

Okonomiyaki (Russia 2018)

Okonomiyakia voisi kuvailla eräänlaiseksi omeletiksi. Tämä versio on enemmänkin kaalipekonilättynen, sillä siinä on kaalia, pekonia ja omelettitaikina. Ja soossit päälle. Riippuen siitä missä päin Japania ollaan, onoko.. okomoni.. siis se munakas voi olla litteä tai hyvinkin korkea. Wikipediassa tässä muutama kuva.

Tämä resepti on otettu Little Japan Mama-blogista, jossa on muutakin japanilaista arkiruokaa. Suosittelen tutustumaan jos mieli tekee itämaille.

Ihastuttavasti Japanin jalkapallojoukkue pääsi alkukierroksien jälkeen jatkoon, mutta valitettavasti putosivat hävittyään Belgialle neljännesvälierissä.
Jaappanin "se-mitä-haluat-paistettuna"

Okonomiyaki
Neljä isoa omelettia
1/2 varhaiskaalia
3 dl vehnäjauhoja
2 1/2 dl vettä
5 kananmunaa
2 tl dashia tai kanaliemikuutiosta murunen
2 salottisipulia tai paljon kevätsipulia
säilöttyä inkivääriä
1-2 pakettia pekonia
Päälle:
majoneesia (japanilaista majoneesia jos sattuu löytymään)
(vähän tonnikalahiutaleita (katsuo-bushi))
Nori-merilevää
Okonomi-kastike: 
4 rkl ketsuppia
3 rkl Worcester-kastiketta
2 rkl osterikastiketta
1 1/2 rkl sokeria

Okonomi-kastiketta varten vispaa kastikkeen ainekset yhteen.

Suikaloi kaali hyvin ohueksi ja rutistele, jotta se pehmenee. Hienonna salottisipuli valmiiksi.

Vatkaa yhteen vehnäjauhot, munat, vesi sekä dashi (tai murenna kanaliemikuution palanen hyvin mukaan), inkivääriä ja sipuli. Sekoita lopuksi mukaan kaalisuikaleet.

Kuumenna öljyä paistinpannulla. Lusikoi kaalitaikinaa pannulle ja muotoile ympyräksi. Varmista että kaalissa on taikinaa ja että omeletti pysyy koossa.

Laita päälle pekoniviipaleita tai silppua pekonia päälle. Aivan kuten haluat.

Paista noin viisi minuuttia ja käännä omeletti toisinpäin. Paista 3-5 minuuttia.

Siirrä lautaselle, valuta päälle okonomi-kastiketta, majoneesia, tonnikalahiutaleita ja silputtua merilevää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti