tiistai 18. kesäkuuta 2019

Melkein nizzansalaatti (France 2019)

Kermaisten ruokien jälkeen on ihana saada jotain kevyempää. Resepteissä esiin pomppasi salad Nicoise eli kotimaisittain nizzansalaatti.

Tein salaatin Julia Childin mukaan niillä aineksilla joita meiltä löytyi. Jätin pois oliivit, sillä makumme ei ole vielä niin hienostunut, että tykkäisimme niistä. Sen sijaan pidämme kapriksista, joten laitoin niitä.
Salaatista tuli määrällisesti runsas, joten tämä kävisi hyvin nyyttäreihin viemisiksi. Lopputulos oli oikein mainio maun puolesta. Itse en pitänyt sardellifileiden suolaisuudesta ja jälkikäteen mietin, että olisi ollut kätevä tehdä jonkinmoinen sardellikastike, nehän hajoavat kivasti kun niitä hieman hajottaa haarukalla.
Lopuksi tulin lukeneeksi Laroussen käsikirjasta, että Nizzansalaattiin ei missään tulisi laittaa perunaa. "C'est la vie" toteaisi ranskalainen ja niin totean minäkin. Elämä on, ja salaatti hyvää.


Melkein nizzalainen


Melkein Nizzansalaatti
kymmenelle
Perunat:
3-4 perunaa
loraus valkoviiniä
loraus öljyä
suolaa

Salaatti:
pari kananmunaa
1 pkt (n. 200 g) vihreitä papuja
1 pkt versoja
1 pkt makeaa Frisee-salaattia
1 pkt (n. 200 g) vihreitä papuja
3 tkl Calvo-tonnikalaa öljyssä (80 g/purkki)
kapriksia
4-6 sardellifileetä
pari tomaattia
öljyä, valkoviinietikkaa

Aloita perunoista. Keitä perunat juuri ja juuri kypsiksi, kuori kuumana ja pilko astiaan. Ripota suolaa ja lorauta valkoviiniä ja öljyä kuumille perunoille, sekoita. Perunat imevät maut. Anna jäähtyä.

Keitä kananmunat kypsiksi.

Jos käytät tuoreita, pitkiä papuja, leikkaa papujen päät pois ja pilko noin 2 cm pätkiksi. Keitä pari minuuttia ja huuhtele sitten runsaalla kylmällä vedellä. Valuta

Silppua salaatti ja lisää siihen versot, valutetut pavut, perunat, tonnikalaa ja kaprikset. Sekoita hellästi yhteen.
Pilko sardellifileet pienemmiksi ja koristele salaatti niillä, lohkotuilla tomaateilla ja kananmunilla. Sekoita vielä pari ruokalusikallista öljyä ja teelusikallinen valkoviinietikkaa yhteen ja valuta salaattiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti