keskiviikko 16. huhtikuuta 2014

Aamiaisleipä

Aamupalakokeiluista jäi taskuun tällainen voikkariviritelmä, jonka haluan jakaa muillekin. Leipä on aika tuhti, joten ihan joka aamu tällaista ei todellakaan tule tehtyä, mutta silloin tällöin, herkutteluun ja hyvään aamuun.
Nam nam

Lehtikaali-pekoni-toast
Yhdelle
Pekonia
1/2 pss lehtikaalia
1 valkosipulin kynsi
1 kananmuna
2 paahtoleivän siivua

Leikkaa lehtikaalista ruodit pois ja leikkaa kaalit ohuiksi nauhoiksi.
Paista pekoni rapeaksi ja siirrä pekonisiivut talouspaperin päälle valumaan.
Raasta valkosipuli pannulle paistumaan pekonin rasvassa ja lisää lehtikaali. Sekoittele, jotta lehtikaali saa tummanvihreän värin. Lisää tarvittaessa pari lusikallista vettä. Siirrä kaalit lautaselle odottamaan.
Pyyhkäise paistinpannu ja paista kananmuna. Paahda paahtoleipä.
Kokoa leipä: Laita paahtoleivän päälle lehtikaali, pekonia ja päälle paistettu kananmuna. Mausta tarvittaessa mustapippurilla (suolaa tuskin tarvitsee). Päälle toinen paahtoleipäsiivu. Leikkaa kahtia ja nauti!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti