torstai 5. huhtikuuta 2012

Punajuurisosekeitto

Kohti pääsiäistä osa 2. Takatalvi hieman yllätti ja piti kaivaa esiin hieman talvisempia reseptejä. Mikäs sen mukavampaa kuin lämmittävä keitto. Pidän ruokaisista keitoista ja mielessäni oli borssi tätä tehdessäni. Borssin tuhtius ja happamuus jäivät puuttumaan ihan tarkoituksella ja keitto olikin makeahko, raakoja punajuuria kun käytin.
Kahden tunnin hauduttelulla valmistuu ruokaisampi keitto: erilaisia kasviksia mukaan vaan! Punajuuren kanssa käy myös voimakas juusto. Keiton päälle voi murustella vuohenjuustoa, fetaa tai sinihomejuustoa. Minä käytin ranskankermasilmää.
Punainen keitto
Punajuurisosekeitto
600 g raakoja punajuuria
2 porkkanaa
1 sipuli
2 valkosipulin kynttä
3 perunaa
1 liemikuutio
1 l vettä
suolaa, mustapippuria, meiramia

Kuori ja lohko punajuuret ja porkkanat, hienonna sipulit. Laita pienityt kasvikset kattilaan, lisää vesi ja kiehauta. Kun vesi kiehuu lisää liemikuutio. Anna porista hiljoksiin 1 1/2 tuntia. Kuori ja lohko perunat ja lisää ne mausteiden kanssa keittoon. Anna kiehua vielä puolisen tuntia, jotta perunat pehmenevät.
Soseuta. Tarkista maku ja tarjoile smetanan tai ranskankerman kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti