Kahden tunnin hauduttelulla valmistuu ruokaisampi keitto: erilaisia kasviksia mukaan vaan! Punajuuren kanssa käy myös voimakas juusto. Keiton päälle voi murustella vuohenjuustoa, fetaa tai sinihomejuustoa. Minä käytin ranskankermasilmää.
Punainen keitto |
600 g raakoja punajuuria
2 porkkanaa
1 sipuli
2 valkosipulin kynttä
3 perunaa
1 liemikuutio
1 l vettä
suolaa, mustapippuria, meiramia
Kuori ja lohko punajuuret ja porkkanat, hienonna sipulit. Laita pienityt kasvikset kattilaan, lisää vesi ja kiehauta. Kun vesi kiehuu lisää liemikuutio. Anna porista hiljoksiin 1 1/2 tuntia. Kuori ja lohko perunat ja lisää ne mausteiden kanssa keittoon. Anna kiehua vielä puolisen tuntia, jotta perunat pehmenevät.
Soseuta. Tarkista maku ja tarjoile smetanan tai ranskankerman kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti