maanantai 17. helmikuuta 2014

Cobb salad

Hollywoodista 1920-luvulta peräisin oleva resepti. Brown Derby-ravintolan kokki oli rankan päivän päätteeksi nälkäinen ja heitti kasaan tarjolla olevista aineksista salaatin. Salaatti oli hyvää ja sai pian mainetta ja kunniaa. Nimen salaatti sai ilmeisesti kuitenkin ravintolan omistajan, ei kokin, mukaan. Kokille silti kiitos!

Minuun salaatti vetosi heti, sillä tässä on paljon omia suosikkiaineksia: pekonia, avokadoa, kanaa ja sinihomejuustoa. Kuvassa juusto on laitettu kauniisti sivussa. Näin jotta muutkin perheenjäsenet uskalsivat maistaa.

Cobb salad - Cobbin salaatti
jäävuorisalaattia
tuoretta pinaattia
paistettua kanaa
tomaattia
avocadoa
kananmuna
pekonia
sinihomejuustoa
(puna)sipulia

Salaatinkastike:
2 rkl ruokaöljyä
1 rkl viinietikkaa
1 rkl sokeria
ripaus suolaa
1 tl sinappia

Keitä kananmuna haluamaasi kypsyyteen, jäähdytä ja kuutioi. Silppua ja paista pekoni. Silppua sipuli. Kuutioi avocado ja tomaatti. Pese pinaatti ja salaatti ja revi sopiviksi suupaloiksi. Leikkaa kana paloiksi. Sekoita kaikki ainekset yhteen, murustele sinihomejuusto päälle.
Sekoita salaatinkastikkeen ainekset yhteen ja liruta salaattiin.

2 kommenttia: