tiistai 18. maaliskuuta 2014

Pinaattimunakas

Aah, mikä löytö!
Varasin tuoretta pinaattia aamun pirtelöä varten (pinaattia, päärynää, banaania, maustamatonta jogurttia ja ripaus sokeria), josta kuitenkin jäi puolet. Koska määrästä ei olisi ollut lounaan tai päivällisen lisukkeeksi täytyi sille keksiä muuta käyttöä. Muistelin, että pinaattimunakas olisi ollut kehuttu, tai jokin ranskalainen juttu (omelette aux épinards) ja hakukone löysikin pikapikaa monta ohjetta. Menin sillä mitä kaapista löytyi.

Upea maku! Nannaa!


Pinaattimunakas
Yhdelle
150 g tuoretta pinaattia valkosipulin kynsi
2 kananmunaa
loraus kermaa
suolaa

Pese ja trimmaa pinaatti varsistaan. Pilko valkosipuli.
Kuumenna paistinpannussa hieman öljyä ja lisää valkosipuli ja pinaatit. Anna pinaatin muuttua tummanvihreäksi. Sillä välin vatkaa munien rakenne rikki lasissa ja sekoita joukkoon loraus kermaa. Kun pinaatit ovat saaneet syvän värin, kaada munakermaseos pannulle. Anna hyytyä. Mausta suolalla ja nauti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti