Mulla elämää sanelee uni ja lasten kouluunviemisrumba. Aamulla aika menee lasten pukemiseen ja syöttämiseen ja muihin aamutouhuihin. Jos kahvikupillisen ehdin juoda ja haukkaamaan voileivän niin se on jo hyvin! On meillä toki löysempiäkin aamuja, jolloin ehtii paremmin syödä esim. puuroa pienimmän kanssa.
Mun aamupalaa voisi kehittää terveellisempään suuntaan. Enemmän marjoja, hedelmiä ja kuituja. Avainsanoja olisi myös nopeasti ja valmistelut etukäteen. Ei makeaa paitsi viikonloppuisin, kuten vaikkapa amerikkalaiset pannukakut, french toast tms. Selailin aamupalareseptejä ja vastaan tuli smoothiet, puurot, itsetehty mysli, munat ja pekoni -variaatiot, talkkuna, avocado levitteenä, croissant. Jogurtista mä en näytä pääsevän eroon, mutta pikku hiljaa olen totuttautunut maustamattomaan.
Löysin myös yhden elämää helpottavan vinkin: smoothien voi tehdä etukäteen ja pakastaa jääpalamuotteihin. Jääkaappiin pirtelöä ei kannata tehdä, sillä ainekset erottautuvat ja tuloksena on epämääräinen ja epäilyttävän näköinen litku. Sen sijaa pakastimesta on kätevä ottaa aamuisin muutama pala lasiin ja antaa sulaa. Valmista, kylmää pirtelöä kätevästi.
Niinpä eilen valmistin satsin pirtelöä mustikoista ja punaherukoista ja juuri äsken lehtikaalista ja päärynästä. Lehtikaalipirtelöön laitoin kokeeksi piimää, mutta se toi happamuutta mielestäni liiaksi (ensi kerralla maitoa...), mutta päärynä sopii erinomaisesti kaalin pariksi.
Vihreää kerrakseen |
4 lehtikaalin lehteä
1 pieni päärynä
1/2 banaani
1/2 tl kanelia
1 dl piimää
2 rkl sokeria
Laita kaikki ainekset yhteen ja pyöräytä pirtelöksi.
Mustikkapunaherukkapirtelö
1 dl mustikoita
1 dl punaherukoita
1/2 banaani
1 dl maustamatonta jogurttia
1 dl maitoa
ripaus sokeria
Surrauta kaikki sauvasekottimella sekaisin ja nauti tai pakasta.
Mustikat ja punaherukat iloisesti sekaisin |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti