torstai 5. maaliskuuta 2015

Valkosipulinen lehtikaalikeitto flunssaan

Kun muut postaukset odottavat vielä viimeistelyä, on ihan pakko postata tuoreeltaan tämä soppa. Aamulla kurkkua kirvelsi ja lasten kuskausreissulla päätäkin rupesi särkemään, totesin, että flunssa se taitaa olla. Teekupposen jälkeen kotona mietin, että nyt olisi hyvä olla jotain keittoa. Siihen minä yleensä luotan kun tauti iskee. Jääkaapissa ei kuitenkaan ollut kanaa tai kanan rippeitä joista keitellä kanalientä. Muutenkin oli vähän eri ruokasuunnitelmia, mutta flunssat ei katso aikaa tai paikkaa.
Muistin sitten kuitenkin, että lehtikaalipussi jöllöttää vihanneslaatikossa ja valkosipuliakin on. Eikös niistä jo saisi... Käytin myös purkkiherkkusieniä, sillä, noh, niitä oli.


Valkosipulinen lehtikaalikeitto
Oliskohan tästä neljälle
1 prk herkkusieniä
10 valkosipulin kynttä, ainakin
1 pussi lehtikaalia
1 1/2 - 2 l vettä
pari kasvisliemikuutiota
Soijakastiketta
Mirin-kastiketta 
Chilihiutaleita

Saksi herkkusienet pienemmiksi, viipaloi valkosipulit ja leikkaa lehtikaalista kovat ruodit pois. Silppua lehtikaali.

Paista herkkusieniä kattilassa öljyssä viidestä kymmeneen minuuttia. Lisää sitten valkosipuli ja paista pari minuuttia. Lisää vesi, liemikuutiot ja kiehuttele 20 minuuttia. Sekoita lehtikaali joukkoon ja keitä vielä 10 minuuttia jotta kaali pehmenee. Mausta soijakastikkeella, mirinillä ja chilihiutaleilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti