maanantai 3. joulukuuta 2012

Haricots verts

Raskaus on hassu juttu. Hormonimuutokset ovat niin suuria, että vaikuttavat sekä mieleen että ruumiiseen. Tässä vaiheessa kun oletettuun h-hetkeen on vain pari kuukautta, sitä mielellään käpertyy ja itsestäni huomaan, että innostus ei riitä kuin välttämättömän hoitamiseen. Onneksi ja epäonneksi joulu osuu tälle samaiselle jaksolle. Toisaalta on loistavaa keskittyä kodin koristelemiseen joulukuntoon, mutta toisaalta joulun alusaika olisi parasta aikaa sekä perinteiseen että kokeelliseen kokkaukseen.

Sen verran sain pinnistettyä että kun kaupan "heviosastolla" tuli vastaan papuja, juuri niitä samoja, joita oli vihannessekoituksessa, josta äiti teki kesäkeittoa, pavut lähtivät mukaan. Kesäkeitto ei houkutellut, vaan mielessä siinti jotain uutta. Raikasta ja hyvää.

Saksin pavuista päät pois ja heitin pannulle. Paistoin hetken valkosipulin kanssa. Maustoin suolalla ja sitruunapippurilla. Jääkaapissa oli parmesan-vajaus, joten ei tullut juustolisäystä, mutta sen sijaan löytyi kirsikkatomaatteja, joten käytin nekin pannulla. Lisäksi salaattia ja Brietä. Maku oli ihana; pavut olivat lähes makeita. Loistava lounas, hyvä lisäke myös sellaisenaan.

Vihreät pavut, haricots verts
Pussi tuoreita vihreitä papuja
öljyä
valkosipulin kynsi
suolaa, sitruunapippuria

(salaattia, kirsikkatomaatteja, brietä tms.)

Huuhtele pavut ja saksi päät pois. Kuumenna öljyä paistinpannulla ja heitä mukaan valkosipulin kynsi. Lisää pavut paistumaan n. 10-15 minuutiksi. Mausta lopuksi suolalla ja pippurilla.
Halutessasi voit käyttää myös kirsikkatomaatit pannulla muutaman minuutin ajan. Nauti salaatin, juuston ja vaalean leivän kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti