sunnuntai 16. kesäkuuta 2013

Paahdettu luuydin ja persilja-kaprissalaatti

Kun ei pääse itse matkustamaan, pitää kohde tuoda kotikeittiöön.
Pidemmittä puheitta St. John -ravintolan Klassikko.



Paahdettu luuydin ja persilja-kaprissalaatti
Neljälle
12 kpl naudan luuytimiä (mielellään vasikan)
kunnon kourallinen persiljaa
2 salottisipulia (tai puolikas keltasipuli)
kapriksia
1 sitruunan mehu
oliiviöljyä
rouhittua mustapippuria
paahtoleipää tai muuta hyvää vaaleaa
karkeaa merisuolaa

Laita luuytimet uunivuokaan ja paahda uunissa 225 C asteessa n. 20 minuuttia. Tällä välin hienonna sipuli ja persilja ja yhdistä ne kapristen, sitruunamehun, öljyn ja pippurin kanssa.

Kun luuytimet ovat valmiit, paahda leipä, kaiva luuydin pikkulusikalla leivälle ja mausta persilja-kaprissalaatilla ja ripottele päälle karkeaa merisuolaa.

*****
Luuydintä on kokannyt mm. Herkkusuu.

2 kommenttia:

  1. Tää on ollut minullakin to-do listalla. Kiitos muistutuksesta. Tykkäsitkö?

    VastaaPoista
  2. Joo, kyllä ihan tykkäsin.
    Osan laitoin kiehumaan liemeen kun tein keittoa ja kylläpä luut antoivat upean maun!

    VastaaPoista