maanantai 5. maaliskuuta 2012

Pinaattiletut

Kun on oikein "flow" päällä, todellakin menee lujaa. Nyt oli ja syntyi pikaisesti pinaattiletut. Ei sitä oikeastaan ajattele, että olisi jotenkin iso työ paistaa lettuja tai että käry leviää joka huoneeseen - sehän on ruoan tuoksu!
Tässä mentiin ihan koulun keittokirjan ohjeella, ei siis mitään kikkailuja. Hyvää suomalaista ruokaa.

Pinaattiletut
4 dl maitoa
1 kananmuna
1/2 tl suolaa
2 1/2 dl vehnäjauhoja
1 rkl öljyä
150 g pakastepinaattia

Sulata pinaatti.
Sekoita ainekset keskenään.
Jos mahdollista anna taikinan turvota puoli tuntia, muttei haittaa vaikka ryhdyt paistamispuuhiin heti.
Paista voissa kuumalla pannulla.

5 kommenttia:

  1. Tässä ei tarvita mitään kikkailuja, ne ovat yksinkertaisesti parhaimmillaan juuri näin. Nam.

    VastaaPoista
  2. Näin juuri.

    Ulkoilureissulla mieleen juolahti porkkanaletut, joita ei ole vielä kokeiltu ja mietin, josko niitä voisi maustaa kuten porkkanakakku: ripauksella kanelia ja syödä jälkiruoaksi appelsiinituorejuuston kera.

    VastaaPoista
  3. Pitääkö se pinaatti silputa sulattamisen jälkeen vaí heitetäänkö kokonaisena taikinan sekaan?

    VastaaPoista
  4. Kyllä minä sen silppuaisin. Jos omistaisin jonkinlaisen tehosekoittimen tai yleiskoneen jossa sellainen olisi, niin surrauttaisin koko taikinan sellaisessa.

    Tässä siis käytin valmiiksi hienonnettua pakastepinaattia.

    Hoksasin tuossa, että tuoreesta pinaatistakin saa makoisat letut, kunhan paistaa pinaatin (ja vaikka sipulisilppua) ensin pannulla ja hieman jäähdyttää niitä ennen muiden aineiden lisäämistä. Laitan kokeilulistalle...

    VastaaPoista
  5. Hei! Voisinko käyttää teidän kuvanne yhdessä FB postauksessa? Edustan suomalaista ravintola Kanadassa nimeltään Hoito (https://www.facebook.com/HoitoRestaurant), ja me tarjotaan huomenna pinattilettuja. Valitettavasti, olen muualla matkalla, eli en saa niistä meidän omista kuvan ajoissa, ja kun etsin netistä kuvan, teidän lettukuva oli kaunein! Pistäisin linkin tähän sivuun, että kunnia osoittuu oikean paikkaan. Olisiko mahdollista? Terveisin, Paula Haapanen

    VastaaPoista