lauantai 5. toukokuuta 2012

Focaccia

Hiiva meinasi kävellä kaapista ulos, joten ylikäyneen aktiviteetin ehkäisemiseksi kävin toimeen ja pyöräytin focaccian. Italialainen focaccia tarkoittaa yhden sortin leipää, ei suinkaan uunissa vaan tulisijalla paistettua. Se on pizzan tyylinen, sillä sen päälle voidaan ripotella jos jonkinmoista maustetta. Yleisimmät lienevät suola ja rosmariini, mutta myös aurinkokuivatut tomaatit, oliivit ja sardelli (eli se oikea anjovis) käyvät focaccian päälle.
Yellow brick road?
Focaccia
Juuri:
50 g hiivaa
4 dl vettä
12 dl vehnäjauhoja

Taikina:
2 tl suolaa
2 tl sokeria
1-2 dl vehnäjauhoja
1 dl vettä
1 dl (oliivi)öljyä
  
Pinnalle:
oliiviöljyä
4 rkl tuoretta rosmariinia
suolaa

Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi (37 C astetta) ja liuota siihen hiiva. Sekoita jauhot joukkoon ja anna kohota noin 20 minuuttia.
Lisää muut ainekset ja vaivaa kimmoisaksi taikinaksi. Anna kohota n. 20 minuuttia.
Vuoraa kaksi uunipeltiä leivinpaperilla ja painele taikina niihin. Pirskota päälle reilusti öljyä, rosmariinia ja suolaa. Anna kohota ja laita uuni sillä välin lämpiämään 200 C asteeseen. Paista n. 20 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti