maanantai 14. toukokuuta 2012

Täytekakku voikreemillä

Tässä ei parane kaloreita laskea. Nam nam...
Voikreemiä ja sulaa suklaata
Täytekakku voikreemillä

Sokerikakku:
4 munaa
1 1/2 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

mehua kostuttamiseen

1-2 banaania

Voikreemi:
100 g voita
2 1/2 dl tomusokeria
1 1/2 rkl vaniljakastikejauhetta
2 tl kiehuvaa vettä

Suklaakuorrute:
1/2 dl vettä
2 rkl hunajaa tai siirappia
1 dl sokeria
150 g suklaata
nonparellia / strösseliä

Sokerikakku:
Voitele ja jauhota kakkuvuoka. Laita uuni lämpiämään 200 C asteeseen.
Vaahdota kananmunat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin ja sekoita varovasti vaahtoon.
Paista noin puoli tuntia.
Kumoa kakku hieman jäähtyneenä.
Halkaise kakku kahdeksi levyksi ja kostuta.
Muussaa banaani ja levitä alemmalle kakkulevylle.

Voikreemi:
Vatkaa pehmeä voi, tomusokeri ja vaniljakastikejauhe sekaisin. Lisää kiehuva vesi ja sekoita tahnaksi.
Voitele banaanikakkulevy voikreemillä ja aseta päälle kakun toinen levy.
Anna maustua jääkaapissa. Tee suklaakuorrute juuri ennen tarjoilua.

Suklaakuorrute:
Laita vesi, hunaja tai siirappi, sekä sokeri kattilaan ja kiehauta silloin tällöin sekoitellen. Palastele suklaa siirappiseen veteen ja nosta kattila sivuun. Anna suklaan sulaa muutama minutti, sitten vatkaa seos kiiltäväksi.
Kaada kuorrute kakun päälle ja anna valua reunoille. Koristele heti nonparelleilla.

4 kommenttia:

  1. Hei! Löysin tämän reseptin google haun avulla ja haluisin kokeilla sitä! Mutta sokerikakun reseptissä ei lue kuinka paljon tulee vehnäjauhoja ja leivinjauhetta tai millaiselta taikinan kuuluu näyttää ennen uuniin laittoa.. Auttaisitko hölmöä tilanteessa :)
    T.Cia

    VastaaPoista
  2. Argh, oikeassa olet! Jokin bittihirviö on syönyt määrät.. Eikun kyllä se on ollut ihan mun pää joka on unohtanut.
    Pahoittelen. Hyvä kun huomasit!

    Nigellan alkuperäiseen ohjeen olisi tullut vaniljakiisselijauhetta, voita ja maitoa, ja ajattelin etten rupea sellaista vääntämään, kun kerran kreemissä ja kuorrutteessa on tarpeeksi voita ja sokeria. :-)
    Tein kakkupohjan ihan vanhalla köksänkirjan ohjeella eli
    4 munaa
    1 1/2 dl sokeria
    2 dl vehnäjauhoja
    1 tl leivinjauhetta.

    Nigellan alkuperäinen ohje löytyy osoitteesta: http://www.nigella.com/recipes/view/best-birthday-cake-118

    VastaaPoista
  3. Kiva kiitos! Haluan kokeilla kakkua synttäreille! :) miten muuten tuo vaniljakastikejauhe? Mitä se on? Mitä olet itse kakussa käyttänyt? Itse olen enemmänkin suolainen leipuri joten entiedä mitään makeiden leipoamisesta...

    T.Cia

    VastaaPoista
  4. Käytin Blå Bandin Vanhanajan vaniljakastike-jauhetta, eli lopusta voi sitten tehdä vaikka omenapaistokselle vaniljakastikkeen. Jauhe ei valitettavasti ole laktoositonta, joten hyla-versiota en osaa neuvoa.
    Iloista syntymäpäivää!

    VastaaPoista