lauantai 15. syyskuuta 2012

Pitkän Tanelin porkkanakakku

Sain vuosia sitten lahjaksi kirjasen, jonka nimi on Kaiken maailman porkkanat. Idea on lähtenyt Suomen Lähetysseuran porkkanamarkkinoista, joita on järjestetty jo vuodesta 1982 lähetystyön hyväksi. Porkkanakeitto, porkkanakakku tai vaikkapa porkkanahillot saavuttivat sen verran suosiota, että reseptit koottiin tähän pieneen kirjaseen - tai onko se nyt niin pieni; kirjassa on 53 porkkanaohjetta ympäri maailmaa. Tästä tulee muhkea ja mehevä porkkanakakku. Viittaisikohan nimi kaikkien aikojen pisimpään suomalaiseen, Daniel Cajanukseen?

Pahoittelen, että tämänkertainen kuva on mustavalkoinen. Peruskameralla valotus epäonnistui, eikä kuvaajakaan ole niin taitava, joten väänsin kuvan mustavalkoiseksi...

Pitkän Tanelin porkkanakakku
(Opiskelijoiden Lähetysliiton porkkanamarkkinakakku)
4 munaa
3 dl sokeria
4 dl vehnäjauhoja
2 tl soodaa
2 tl leivinjauhetta
2 tl kanelia
2 tl vaniljasokeria
1-2 dl öljyä
6 dl porkkanaraastetta (eli viisi, kuusi porkkanaa)

Kuorrute:
120 g sulatejuustoa
60 g voita
3 1/2 dl tomusokeria

Raasta porkkanat. Laita uuni lämpiämään 150 C asteeseen.

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Yhdistä jauhot, sooda, leivinjauhe ja mausteet ja sekoita ne muna-sokerivaahtoon.
Lisää vuorotellen öljy ja porkkanaraaste.
Paista uunin alaosassa 55 minuuttia.

Sekoita kuorrutteen ainekset yhteen tai jos ne ovat huoneenlämpöisiä voit myös vatkata ne yhteen. Levitä jäähtyneelle kakulle ja laita vielä 10-15 minuutiksi uuniin 100 C asteeseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti