Rosh Hashanah-herkku |
5 dl granaattiomenamehua
2 dl appelsiinimehua
1 tl timjamia
3 valkosipulin kynttä
suolaa ja pippuria
2 tl punaviinietikkaa
3-4 maustamatonta broilerin koipea
Lämmitä uuni 220 C asteeseen.
Kaada kattilaan molemmat mehut ja timjami. Murskaa valkosipulin kynnet ja lisää suolan ja pippurin kanssa kattilaan. Keittä mehua kokoon reilulla lämmöllä, jotta saat n. 1,5 dl lientä. Siivilöi ja lisää viinietikka.
Sillä välin mausta broileri suolalla ja pippurilla. Laita broileri folion päälle pellille tai paistovuokaan nahka ylöspäin ja paista vartin verran uunin yläosassa. Sivele broilerit granaattiomenasiirapilla ja jatka kypsentämistä. Valele broilereita viiden minuutin välein, kunnes broileri on kypsää (n. 20-25 minuuttia). Anna levätä hetki ja tarjoile riisin tai kuskusin kanssa.
Hei! Pitäisikö tähän puristaa granaattiomenamehu itse vai kelpaako pullotettu versio? Itse erehdyin ostamaan jotain mukamas-granaattiomenasiirappia, jonka ainesosalistan kärjessä komeilikin glukoosisiirappi... Resepti kuulostaa kivalta ja taidan kokeilla tätä seuraavaksi kun haluan glaseerata granaattiomenalla!
VastaaPoistaMulla oli ihan kaupan mehua ja maistui mukavan makealta, joten en lisännyt siihen erikseen sokeria, ja hyvää tuli näinkin.
VastaaPoistaTuossa ryhdyin jo mielessäni tuunaamaan, että tämänhän voisi tehdä vaikka aprikoosi- tai appelsiinihillolla tai säilötyillä inkivääreillä tai...