maanantai 17. syyskuuta 2012

Granaattiomenasiirapilla valeltu broileri

Shana tova! Hyvää uutta vuotta! Osui silmiini että juutalaisen kalenterin mukaan on uusi vuosi ja silloinhan syödään kaikenlaista makeaa makean vuoden toivossa. Hunaja ja ompot jäivät tällä kertaa odottamaan vuoroaan ja pääosaan pääsi granaattiomena. Nappasin reseptin Martha Stewartin sivuilta ja muutin vain kuivatun rosmariinin timjamiksi. Hyvää tuli, aromikasta, ja söimme broileria kuskusin kera (mausteina suolaa, pippuria, valkosipulia ja ripaus kanelia, sekä hieman broilerin paistolientä).
Rosh Hashanah-herkku
Granaattiomenasiirapilla valeltua broileria
5 dl granaattiomenamehua
2 dl appelsiinimehua
1 tl timjamia
3 valkosipulin kynttä
suolaa ja pippuria
2 tl punaviinietikkaa
3-4 maustamatonta broilerin koipea

Lämmitä uuni 220 C asteeseen.
Kaada kattilaan molemmat mehut ja timjami. Murskaa valkosipulin kynnet ja lisää suolan ja pippurin kanssa kattilaan. Keittä mehua kokoon reilulla lämmöllä, jotta saat n. 1,5 dl lientä. Siivilöi ja lisää viinietikka.

Sillä välin mausta broileri suolalla ja pippurilla. Laita broileri folion päälle pellille tai paistovuokaan nahka ylöspäin ja paista vartin verran uunin yläosassa. Sivele broilerit granaattiomenasiirapilla ja jatka kypsentämistä. Valele broilereita viiden minuutin välein, kunnes broileri on kypsää (n. 20-25 minuuttia). Anna levätä hetki ja tarjoile riisin tai kuskusin kanssa.

2 kommenttia:

  1. Hei! Pitäisikö tähän puristaa granaattiomenamehu itse vai kelpaako pullotettu versio? Itse erehdyin ostamaan jotain mukamas-granaattiomenasiirappia, jonka ainesosalistan kärjessä komeilikin glukoosisiirappi... Resepti kuulostaa kivalta ja taidan kokeilla tätä seuraavaksi kun haluan glaseerata granaattiomenalla!

    VastaaPoista
  2. Mulla oli ihan kaupan mehua ja maistui mukavan makealta, joten en lisännyt siihen erikseen sokeria, ja hyvää tuli näinkin.
    Tuossa ryhdyin jo mielessäni tuunaamaan, että tämänhän voisi tehdä vaikka aprikoosi- tai appelsiinihillolla tai säilötyillä inkivääreillä tai...

    VastaaPoista