torstai 11. kesäkuuta 2015

Tuliaisia ja muuta eksoottista

Puoliso käy harvakseltaan Helsingissä työreissulla. Yksi tällainen työreissu tapahtui pari viikkoa takaperin. Olen vahvasti vihjaillut, että jos sopivaa luppoaikaa löytyy, niin hän voisi käydä geokätköilemässä Hella&Herkun kulmilla. Tällä kertaa mankuminen... eikun puhuminen asiasta tuotti tulosta ja sain tuliaisiksi pastaa, genovan pestoa ja suolakinuskia. Pasta vielä odottelee syömistään, mutta suolakinuski on korkattu. Maistelimme sitä jäätelön kanssa - nammmm, sanoivat lapset kuorossa ja minä puolestani olen nauttinut sitä suoraan purkista pieneen makean nälkään. Muutkin tekevät niin...


Kävin sunnuntaina ystävien luona illanvietossa ja sieltä notkuvien pöytien ääreltä sain kotiviemisenä amerikkalaista erikoisuutta, Dunkin' Donutsin kurpitsakahvia. Testasin kahveen eilen ja ihan kurpitsapiiraaltahan se maistui; tuttuja piparkakkumakuja. Loistava joulukahvi, mutta itse en pidä näin makeasta mausta. Tummaa ja maitoista kahvia minulle, kiitos!

Liquid pumpkin pie with a hint of coffee

Toinen eksoottinen testattava, sekin Yhdysvalloista kotoisin, oli AriZonan vihreä jäätee, Asia Plum, jossa on ginsingia ja luumumehua. Näitä olen nähnyt myytävän ainakin donitsikahvila Arnoldsissa ja taitaapa niitä olla myös paikallisessa Teeleidissä. Asia Plum oli positiivinen yllätys, sillä edellinen maistamani jäätee oli vihreää teetä Japanista ja maku oli karvas. Tämä oli puolestaan hyvin amerikkalaistyylinen ja makea. Luumu maistui hieman, vihreä tee ei nimeksikään. Jäin pohtimaan millaista "oikean" jääteen kuuluisi olla. Kuinka hyvin teen pitäisi maistua jääteessä? Uteliaat maistelut teemaailmassa siis jatkuvat.

Erilaista teetä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti