Tein tämän noin kaksinkertaisena ja siitä söi kymmenhenkinen porukka, joista osa lapsia, ja vielä jäi ylikin seuraavan päivän lounaalle. Lisänä oli panzanellaa.
Harvinainen aurinkoinen kesäpäivä |
Nigellan minestrone
valkosipulia
1 purjo
1 kesäkurpitsa
225 g varhaiskaalia
(50 g vihreitä papuja)
1 litra vettä
2 kasvisliemikuutiota
100 g keittopastaa, kuivapastan jämiä tai muuta pastaa
(1 rkl kuivaa vermuttia)
suolaa ja mustapippuria
Parmesan-juustoa
Puhdista ja hienonna purjo. Leikkaa kesäkurpitsa pieniksi kuutioiksi. Hienonna kaali (ja pieni pavut).
Kuumenna isossa kattilassa öljyä ja paista purjoa ja kesäkurpitsaa viitisen minuuttia. Silppua mukaan valkosipulia ja hämmennä kasviksia. Lisää mukaan kaali (ja pavut) ja kiehuttele viitisen minuuttia.
Kaada mukaan vesi ja kasvisliemikuutiot. Kuumenna kiehuvaksi. Pienennä lämpöä ja anna kiehua lempeästi 20 minuuttia. Raasta lopuksi mukaan parmesania ja lisää käyttämäsi pasta. Kiehuttele vielä 10 minuuttia. Tarkista maku, lisää suolaa ja pippuria (ja vermutti).
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti