En halunnut jättää jauhelihan mausteita pelkästään suolaan ja pippuriin, vaan laitoin mukaan myös muita mausteita, jotka ovat kebakoiden ohjeessa eräässä vanhassa keittokirjassa.
Kastikkeen nesteenä käytin valkoviiniä, mutta hyviä vaihtoehtoja ovat lihaliemi, kerma tai ihan vain vesi.
Le bifteck haché... |
Le bifteck haché eli jauhelihapihvi
8-9 pihviä
800 g jauhelihaa
1 muna
1 ½ tl suolaa
3 rkl soijakastiketta
1/2 tl paprikajauhetta
ainakin 2 tl meiramia
Tujaus aromisuolaa
Vehnäjauhoja
Öljyä paistamiseen
kastikkeeseen
1 dl valkoviiniä, lihalientä, kermaa tai vettä
3 nokaretta voita
Riko kananmuna jauhelihan joukkoon ja lisää mausteet. Sekoita hyvin yhteen.
Laita lautaselle vehnäjauhoja. Tee 8-9 pihviä jauhelihataikinasta ja käytä pihvit vehnäjauhoissa. Taputtele ylimääräiset jauhot pois.
Kuumenna paistinpannulla öljyä ja paista 3-4 pihviä kerrallaan kypsiksi. Laita pihvit odottamaan tarjoiluvatiin.
Tee kastike seuraavasti: kaada paistinpannulta suurin osa rasvasta pois. Kaada pannulle valitsemasi neste - varo, jos pannu on kuuma ja rasvainen, saattaa räiskyä!
Sekoita, jotta saat pannuun tarttuneet pihvin ja jauhojen rippeet mukaan. Keitä voimakkaasti että nestettä haihtuu ja saat lähes siirappisen kastikkeen.
Ota pois liedeltä ja sekoita kastikkeeseen voi nokare kerrallaan. Kaada kastike jauhelihapihvien päälle ja tarjoa.
...et les pommes frites. |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti