Mutta ei se mitään, kyljysohje käy myös fileille ja toisinpäin.
Halusin kastikkeeksi jotain sinappista, onhan kyljys ja sinappi klassinen yhdistelmä. Siihen valikoitui helppo Nénetten kastike, joka on lähinnä kermaa, sinappia ja ketsuppia. Keittelin perunat oheen.
Ohje on Julia Childin Ranskalaisen keittiön salaisuudet-kirjasta, jota tulee nyt ahkerasti selattua.
Eilen jalkapalloa pelasi mm Englanti ja Skotlanti. Se oli mielestäni päivän kiinnostavin ottelu, mutta valitettavasti olin töissä enkä nähnyt muutakuin pari tilannepäivitystä (Englanti voitti). Tänään tulee Argentiina-Japani sekä Kanada-Kamerun. Valitettavasti työ voittaa nämäkin, mutta tähtään tiistaihin, jolloin ehtii seurata hieman Hollannin peliä.
Porsasta ja sauce Nénette
kuudelle
7-10 porsaan filettä naturel, noin 1 kg
Marinadi:
1 1/2 tl suolaa
pari hyppysellistä valkopippuria ja maustepippuria
1/2 tl timjamia
puolikas laakerinlehti
1 valkosipulin kynsi
Kastike:
3 dl kermaa
ripaus mustapippuria
1 rkl sinappijauhoa
2 rkl ketsuppia
1 dl paistinlientä
(2 rkl tuoretta persiljaa)
(suolaa)
Marinointi:
Yhdistä mausteet; silppua laakerinlehti ja murskaa valkosipulin kynsi tai raasta mukaan.
Hiero marinadi fileisiin ja anna marinoitua jääkaapissa vähintään 2 tuntia, mutta mielellään 6 tuntia tai yön yli
Laita uuni 175 C asteeseen.
Taputtele ylimääräinen marinadi pois.
Kuumenna öljyä paistinpannussa ja ruskista fileet 2-3 kerrallaan. Siirrä uunivuokaan.
Kaada hieman vettä paistinpannulle ja raaputa paistorippeet irti pohjasta. Kaada neste fileiden joukkoon. Peitä uunivuoka ja laita fileet uuniin. Hauduta 25-30 minuuttia.
Kun paistoaika on lopuillaan, tee kastike.
Sekoita kerma ja pippuri ja keitä ensin voimakkaasti. Sekoita yhteen sinappijauhe ja ketsuppi ja sekoita se kerman joukkoon. Vähennä lämpöä ja keitä hiljalleen. Kun porsaan fileet ovat valmiit, ota paistinlientä ja sekoita kastikkeeseen. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa. Silppua viimeisenä persilja ja tarjoa possun ja perunoiden kanssa.
Porc |
Äiti, joko saa aloittaa? Ei kun mä kuvaan ensin... |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti