Meillä on monta syöjää ja ennen ateriaa näytti että on extrasyöjiä, koska on kesä ja loma, ja sekä lapset ja lasten kaverit tulee ja menee. Tuplasin kanan määrän, mutta pidin riisin suht maltillisena, ja silti ruoasta jäi toiseksikin ateriaksi. Tosin meillä ollaankin nk. pienisyömäisiä.
Tässä ruoassa on hyvät maut ja ne ovat aika hyvin tasapainossa, eli ruoka maistuu eikä ole liian tulista nuoremmalle väelle. Kasviksia ei ole, joten se puoli täytyy hoitaa erikseen lisukkeena.
Espanjalainen yhden padan kana |
Espanjalaista kanaa ja riisiä
Ainakin viidelle
2 pkt kananpaistileikettä, n. 400-450 g/pkt
4 rkl ruokaöljyä
2 1/2 dl (250 g) riisiä
7 dl kanalientä
1 sitruuna
Mausteseos:
2 tl savustettua paprikajauhetta
2 tl tavallista paprikajauhetta
2 tl valkosipulijauhetta
1,5 tl suolaa
2 tl jeeraa eli juustokuminaa
1 tl chilijauhetta
2 tl jauhettua korianteria
1/2 tl tomaattiyrttiseosta (Pirkka)
Tuoretta persiljaa tai korianteria koristeluun
Tee ensin mausteseos yhdistämällä aineet yhteen.
Laita kana kulhoon, leikkaa pienemmiksi paloiksi tarvittaessa. Lisää ruokaöljy ja puolet mausteseoksesta. Hiero mausteet huolella kanapaloihin.
Ota iso paistinpannu, kaada siihen öljyä pari ruokalusikallista ja kuumenna. Ruskista kanat parissa erässä 2-3 min/puoli ja siirrä lautaselle odottamaan. Kanat eivät ole vielä täysin kypsiä tässä vaiheessa.
Lisää pannulle riisi, kanaliemi ja loput mausteseoksesta. Lisää myös puolikkaan sitruunan mehu - säästä toinen puoli sitruunasta koristeluun. Sekoita hyvin.
Lisää kanat pannulle riisin päälle. Peitä kannella ja anna kiehuskella 20-25 minuuttia, kunnes neste on imeytynyt ja riisi kypsää.
Leikkaa sitruuna ohuiksi viipaleiksi. Koristele, ja lisää persilja/korianterisilppua päälle.
Ota ja nauti!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti