keskiviikko 12. lokakuuta 2011

Rapeat herkkusienet

Tämän reseptin löysin kirjastosta lainatusta kirjasta, joka käsitteli italialaisia alkuruokia (primo) tai pieniä naposteltavia. Valitettavasti nimeä en muista. Tämä herätti mielenkiinnon, sillä sieniä tulee harvemmin paistettua rapeiksi. Erinomainen ja helppo tapas-herkku ja menee vaikka kalan kylkiäisenä.

Rapeat herkkusienet
200 g herkkusieniä tai muita vastaavia
1/2 dl vehnäjauhoja
suolaa
öljyä paistamiseen

Puhdista sienet ja viipaloi. Laita jauhot, suola ja sienet pussiin ja ravistele, jotta sienet saavat jauhokerroksen.
Kuumenna öljy paistinpannulla ja paista parissa erässä rapeiksi.
Tarjoa alkupalana tai tapas-tyyppisenä naposteltavana.

2 kommenttia:

  1. Hyvältä näyttää!
    Jospa itsenäistä ruuanlaittoa aloitteleva nuorikin onnistuisi ;)

    Kauanko paisto aika on suunnilleen?

    Kiitos

    VastaaPoista
  2. Olisiko kymmenen minuuttia, silleen lonkalta heitettynä...
    Parhaiten huomaa siitä, että vehnäjauhopanerointi muuttuu reunoista kauniin ruskeaksi.
    Täytyypä taas tehdä kun kaupaan tulee paremmin tuoreita sieniä, herkkua on!
    Kaikkea kokeilemaan rohkeasti! ;-)

    VastaaPoista