torstai 10. marraskuuta 2011

Todellakin sitruunainen sitruunakakku

Muutamissa kakkuresepteissä kakku syntyy laittamalla kaikki ainekset monitoimikoneeseen ja pyöräyttämällä kuohkeaksi taikinaksi. Sitten vain uuniin paistumaan ja nauttimaan lopputuloksesta. Koska meidän keittiössä ainoa monitoimikone on minä ei kakut synny ihan noin käden käänteessä. Silloin menee aikaa pähkäilyyn, että missäköhän järjestyksessä aineksia vatkaisi yhteen.

Ja eikun kokeilemaan. Taas mentiin ajatuksella "kun ainekset ovat hyvät, EI VOI tulla huonoakaan" ja vatkasin vain kaikki sinnikkäästi yhteen. Jännitti vähän, mutta taikina siitä syntyi, ja ihan kakkutaikinaksi kelpaava. Itse lopputuloskin oli maukas. Tämä kakku on sopivan mehevä ja todellakin sitruunainen. Raikas, erinomainen teen kanssa. Juju on päälle lusikoitavassa sitruunasiirapissa, joka maustaa ja mehevöittää entisestään.

Kakkuun on olemassa täyte: sitruunatahnaa vatkataan tuorejuuston (mascarponen tai vastaavan) kanssa ja laitetaan halkaistun kakun väliin. Meillä jäi täyte väliin tältä kerralta, mutta ehkäpä joskus tulevaisuudessa kakku täytteen kera tulee kokeiluun.


Sitruunakakku
225 g voita
2 1/2 dl sokeria
reilu 3 dl (225 g) vehnäjauhoja
2 1/2 tl leivinjauhetta
4 munaa
1/2 dl kuohukermaa
1 sitruunan raastettu kuori ja mehu

Kostuke:
1 sitruunan mehu
1/2 dl sokeria

Laita uuni lämpiämään 175 C asteeseen. Vuoraa irtopohjavuoka (n. 24 cm) leivinpaperilla. Paloittele voi ja lämmitä pehmeäksi mikrossa. Lisää sokeri, vehnäjauhot ja leivinjauhe ja vatkaa sähkövatkaimella murumaiseksi. Lisää munat ja vatkaa voimakkaasti. Lisää loput ainekset ja vatkaa taikinaksi.

Kaada taikina vuokaan ja paista uunin alatasossa 45-50 minuuttia.

Sekoita kostukeen mehu ja sokeri hyvin yhteen ja lusikoi kuumalle kakulle kauttaaltaan. Anna kakun jäähtyä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti