sunnuntai 30. elokuuta 2015

Granola

Mä jo ehdin tätä mainostaa kavereille myslinä, mutta oikeaoppinen kutsumanimi tälle ruoalle onkin granola. Ainekset ovat täsmälleen samat, mutta mysli on tehty raaoista hiutaleista, kun granola yleensä paahdetaan uunissa.

Olen tehnyt tätä useaan otteeseen. Hiutaleet ovat hieman vaihdelleet, mutta pohjana olen pitänyt isoja kaurahiutaleita. Lisäainekset eli meillä pähkinät, siemenet ja kuivatut hedelmät ovat vaihdelleet eniten. Edellisellä kerralla kokeilin myös vaihtaa tumman siirapin taatelisiirappiin, mikä toi mukavasti lisämakua.

Oheiseen reseptiin voi lisätä vaikka 200 g pähkinöitä (saavat paahtua uunissa), mausteita kuten inkivääriä ja neilikkaa (joulugranola), desi tai pari hilloa, tai kuivattuja hedelmiä tai marjoja. Mielestäni granolan tekeminen on todella helppoa ja tulos on yleensä parempi kuin kaupan tuotteet. Tästä saa myös loistavan ruokalahjan.

Kuvan granolassa oli myös ananasta ja pekaanipähkinöitä

Granola
Tästä tulee sellaiset 4 litraa
7 dl isoja kaurahiutaleita
3 dl ruishiutaleita
2 dl tattarihiutaleita
1 dl seesaminsiemeniä
2 tl kanelia
1 dl ruokaöljyä
1 dl siirappia
1 1/2 dl fariinisokeria
1 tl suolaa
2 dl rusinoita

Laita uuni lämpiämään 170 C asteeseen.
Sekoita kaikki ainekset yhteen paitsi rusinat; muuten rusinat kärvähtää uunissa. Kaada granola leivinpaperin päälle syvälle uunipellille ja tasoita pinta. Paahda rapeaksi 40 minuuttia, sekoita puolessa välissä.
Anna jäähtyä ja sekoita joukkoon rusinat.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti