sunnuntai 9. elokuuta 2015

Hunajameloni-daiquiri

Ei helteitä. Minimaalista auringonpaistetta. Kylmät järvivedet. Jäi grillaus ja talviturkin heitto. Jonkin verran tuli grillattua makkaraa ja hodarit.

Eikun ei, ei kesä riipu säästä. On ollut hyvä kesä: perheen kanssa käytiin siellä ja täällä, tavattiin sukulaisia ja ystäviä. Geokätköiltiin. Touhuttiin. Tehtiin arkihommia ja vuosihuoltoa. Löhöttiin. Pelattiin. Ulkoiltiin.

Elettiin kesää.

Laitoin tämän reseptin mieleen, kun odottelin hellepäiviä. Niitä ei tullut, joten tein tätä ajatuksissani viime vuoden hellepäivät. Kuvakin on otettu sateessa. Se joka omistaa tehosekoittimen, voi jättää pakastusvaiheen väliin ja rymistellä juoman valmiiksi jään kera. Mulla ei sellaista ole (vielä) niin käytin pakastinta. Eikä pidä säikähtää basilikaa, se on tässä se juttu ja käy hunajamelonin kanssa oikein hyvin.
Millä rommin voi korvata? Spritellä? Inkiväärilimsalla? Any ideas?


Hunajameloni-daiquiri (Marha Hall Foosen kirjasta Screen Doors and Sweet Tea)
Kolmelle
1/2 hunajameloni
1/2 dl sokeria
1 1/2 dl vettä
2 tl sitruunamehua
muutama lehti tuoretta minttua
muutama lehti tuoretta basilikaa
1 1/2 dl vaaleaa rommia

Poista hunajamelonista siemenet, kuori ja paloittele. Laita melonin palat kulhoon sokerin, veden ja sitruunamehun kanssa. Silppua joukkoon minttu ja basilika ja sekoita. Laita ensin jääkaappiin tunniksi maustumaan, sitten pakkaseen 30-60 minuutiksi, jotta meloni tulee kohmeiseksi.

Viilennä kolme pitkää lasia jääkaapissa. Yhdistä jäinen meloni liemineen ja rommi ja surrauta tasaiseksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti