Keräsimme vielä loput kirsikat puusta ja niistä syntyi pirtelöä kahdelle kerralle. Ainekset vaihtelivat vain vähän. Perusversioon laitoin kirsikoita, maitoa ja jäätelöä sekä ruokakerman lopun (sitä löytyi kaapista). Luksuspirtelöä maustoin reilusti vaniljalla ja livautin joukkoon hieman rommisiirappia, jota löytyi edellisten kokkausten jäljiltä. Päälle tuli myös kermavaahtoa ja asiaankuuluva kirsikka. En mitannut aineksia, mutta molemmilla kerroilla pirtelöä tuli noin 5 dl eli sen mitä sauvasekoittimen sekoitusastia vetää.
Kirsikkapirtelö
ainakin puoli litraa kirsikoita
hieman sokeria
(vaniljasokeria, rommisiirappia tms)
vaniljajäätelöä
hieman maitoa
koristeeksi vispi- tai kuohukermaa ja kirsikoita
Poista kirsikoista kivet. Mausta sokerilla (ja lisää vaniljasokeria tai rommisiirappia) ja anna maustua puolisen tuntia jääkaapissa.
Paloittele jäätelöä kirsikoiden kaveriksi ja ohenna hieman maidolla. Suurruuta sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa tasaiseksi. Kaada laseihin.
Vatkaa kerma vaahdoksi ja koristele pirtelöt.
|
Satoa tältä vuodelta |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti