sunnuntai 16. elokuuta 2015

Keksitikkarit - cookie pops

Elokuun alussa jälleen juhlittiin. Kekkereitä varten tein jotain lapsiystävällistä ja koska päivänsankari muutama vuosi sitten tykästyi kovasti kakkutikkareihin, niin tällä kertaa oli vuorossa keksitikkarit. Halusin alunperin näihin mansikkakeksejä, mutta kun en löytänyt niitä vaihdoin suunnitelmaa lennossa ja ostin minttusuklaakeksejä.

Tein kahdenlaisia. Pyöritin puolet taikinasta isoiksi palloiksi, jotka litistin tikkarimaisiksi kiekoiksi ja käytin jäätelötikkuja tikkuina. Tämä oli huono ratkaisu kaikenkaikkiaan. Taikina oli löysää ja suklaaseen kastaminen aiheutti keksin hajoamisen ja tikusta putoamisen. Kekseistä tuli myös liian suuria jolloin yhdestä keksistä tuli suorastaan ähky.
Sen sijaan toinen versio onnistui loistavasti. Pyöritin pienehköjä palloja, kuin suklaatryffeleitä, jotka sitten kastoin suklaaseen hammastikkujen avulla. Niistä tuli kohvehtien oloisia ja juuri sopivia suupaloja.
Näitä on yllättävän helppo tehdä! Loistavat ohjeet löydät myös Tarun Taikakakuista, kiitos sinne!

Äiti, kuinka monta näitä saa?

Keksitikkarit
Iso annos
Paketillinen Domino-keksejä (minttu)
3-4 rkl maustamatonta tuorejuustoa
150-200 g (valko)suklaata
Nonparelleja, strösseleitä tai muita koristeita

Murskaa keksit kulhossa survimella tai lihanuijalla mahdollisimman hienoksi. Lisää tuorejuusto ja sekoita tasaiseksi. Pyöritä palleroiksi ja laita jääkaappiin kovettumaan puoleksi tunniksi tai pakastimeen vartiksi.

Sulata suklaa. Kaada nonparellit valmiiksi pienelle lautaselle. Ota yksi keksipallo kerrallaan ja kasta suklaaseen ja pyöräytä heti nonparelleihin. Laita leivinpaperin päälle ja jääkaappiin kovettumaan.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti