Perinteisen riisipuuron voi tehdä hieman eritavalla. Kyseessä on kuningatar Victorian mieltymyksiin tehty kermainen riisipuurohyydyke, joka on maustettu sitruunalla ja vaniljalla. En käyttänyt tähän liivatetta ollenkaan, joten rakenteesta tuli puuromaisempi, eikä riisihyydykettä. Puuron kanssa käy hyvin marjat ja hillot tai joukkoon voi laittaa vaikkapa rusinoita. Maku on sitruunainen, mutta sitruunan voi jättää pois ja keskittyä makeaan vaniljaan. Tämä on samalla hyvä keino käyttää joulupuuron jämät.
Victorian joulupuuro
1 1/2 dl puuroriisiä
3 dl vettä
6 dl maitoa
3/4 dl sokeria
3 tl vaniljasokeria
(sitruunan mehu ja kuori)
2 dl kuohukermaa
Laita vesi kattilaan ja kiehauta. Lisää riisi ja hauduta. Lisää maito, kun vesi on imeytynyt riisiin. Hauduta kypsäksi. Jäähdytä puuro.
Lisää jäähtyneeseen puuroon sokerit (ja sitruuna). Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää maustetun puuron joukkoon. Anna levätä jääkaapisssa tunnin verran.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti